Haberler

Endonezya'da Toraja Kabilesi Ölülerini Mezardan Çıkarıp Yakıyorlar!

Güncelleme:

Endonezya'da 450 bin kişilik Toraja kabilesi ölülerini önce gömüyor, ardından mezardan çıkarıp yakıyor ve son olarak da güzel elbiseler giydiriyor.

Endonezya'nın Sulawesi adasında yaşayan ve yaklaşık 450 bin kişilik bir kabile olan Torajalıların geleneklerine göre; kişi vefat ettikten sonra hemen gömülmüyor. Toraja kabilesinin fertleri, beden ölümünün bir anda gerçekleşen bir olay olmadığına inanıyor. Bu nedenle gelenekleri gereği ölülerini mezardan çıkarıp yıkıyorlar.

GÜZEL GİYİSİLER GİYDİRİYORLAR

Sonrasında güzel giysiler giydirerek; onlara hayatta olmasalar bile her zaman kalplerinde ve akıllarında canlı olarak kalacaklarını göstermeyi amaçlıyorlar.

HASAR GÖRMÜŞ TABUTLAR ONARILIYOR

Zombi töreni' nin bir parçası olarak, çocuk cesetlerin iskeletleri bile mezardan çıkarılıyor. Mumyalanmış cesetler törene çıkarılmadan önce hasar görmüş tabutları kabile üyeleri tarafından onarılıyor.

BERABER YAŞAMA SÜRESİ YILLAR ALABİLİYOR

Sevilen merhum ya da merhumeler sanki ölmemiş gibi aileyle aynı evde yaşamaya devam edebiliyor. Torajalıların ölüleriyle beraber yaşama süresi haftalar, aylar hatta yıllar alabiliyor.

Toraja halkının cenaze törenleri özenle hazırlanan, oldukça pahalı organizasyonlar. Endonezya'nın Sulawesi adası , Troja kabilesi , ölülerini giydiriyorlar.


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title