Haberler

Endonezya'da Ölü Sayısı 35'e Yükseldi

Endonezya'da Meydana Gelen 7 Büyüklüğündeki Çok Şiddetli Depremin Ardından Can Kaybı Sayısı 35'e Yükselirken, Yaklaşık 40 Kişinin Kayıp, 300 Kişinin Yaralı ve Binlerce Evin de Hasarlı Olduğu Belirtildi.

Endonezya'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki çok şiddetli depremin ardından can kaybı sayısı 35'e yükselirken, yaklaşık 40 kişinin kayıp, 300 kişinin yaralı ve binlerce evin de hasarlı olduğu belirtildi.

Endonezyalı yetkililer, merkez üssü Batı Cava olan depremde 35 kişinin öldüğünü, 300 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yetkililer ayrıca depremde 1300 evin hasar gördüğünü ifade ederken, yerel televizyon kanalları bu rakamı 3500 olarak aktardı.

Ulusal Afet Ajansı da, başkent Cakarta'nın güneyindeki Cianjur bölgesinde depremin yol açtığı toprak kaymasının ardından halen 40'dan fazla kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Depremin merkez üssüne uzak olan Cakarta'da da çok katlı binaların sarsıldığı, halkın panik halinde sokaklara kaçtığı ve burada 35 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Priyadi Kardono adlı bir yetkili, çok sayıda ev ve iş yerinin çökmesi ya da ağır hasar alması sonucu ölü sayısının çok daha fazla olabileceği uyarısında bulunarak, deprem bölgesiyle bağlantının şu anda güç olduğunu söyledi.

Kardono, sahil bölgeleriyle iletişimin tamamen kesildiğini, oradaki koşulları bilmediklerini, buralardan bilgi akışı olmadığını yalnızca tahmin ettiklerini ifade etti.

Endonezya Sağlık Bakanlığı da, Batı Cava'daki deprem bölgesine sağlık ekipleri yolladıklarını duyurdu.

Antara haber ajansına göre, köylüler ölenleri ya da hayatta kalanları kurtarabilmek için enkaz kaldırmaya çalışıyorlar.

Endonezya, Aralık 2004'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen dev tsunamide 170 bin vatandaşını kaybetmişti. Birçok ülkeyi etkileyen bu deprem ve tsunamide toplam 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title