Haberler

Endonezya'da Kovid-19 vakalarındaki artış, merkeze uzak bölgelerde bakım hizmetlerinde sıkıntılara yol açıyor

Güncelleme:

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının temmuz ortasından itibaren artışa geçmesiyle, başta ülkenin uzak bölgeleri olmak üzere tedavi hizmetlerinin verilmesinde sıkıntılar yaşanıyor.

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının temmuz ortasından itibaren artışa geçmesiyle, başta ülkenin uzak bölgeleri olmak üzere tedavi hizmetlerinin verilmesinde sıkıntılar yaşanıyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre, başkent Jakarta'nın bulunduğu Java Adası dışındaki bölgelerde vakalar artmayı sürdürürken, kapasite sınırında hizmet veren hastanelerde tıbbi oksijen sıkıntısı yaşanıyor.

Endonezya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, temmuz ortasında 50 bini aşan günlük vaka sayısı ağustosta 30 binlere kadar gerilese de merkeze uzak adalarda vaka artışı sürüyor.

Java dışındaki bölgelerde sağlık hizmetlerinde sıkıntılar yaşanıyor

Java Adası dışındaki Sumatra, Bali, Lombok, Batı ve Doğu Nussa Tengarra, Suwalesi ve Kalimantan adalarında 25 Temmuz'da 13 bin 200 olan vaka sayısı 6 Ağustos'ta 21 bin 300'e kadar çıktı.

Nüfusun yoğun olduğu Java Adası, sağlık hizmetlerinin yaygınlığı sayesinde vaka artışını kontrol etmeyi başarırken, diğer adalarda bakım hizmetlerinde sıkıntılar yaşanıyor.

Popüler bir turizm merkezi olan Bali Adası'nda hastane doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı. Ada'da günlük vaka sayısı temmuz başında 700 iken ağustos başında 1000'e kadar çıktı. Vakaların artmasıyla tıbbi oksijen ihtiyacı üç katına çıkarken hastaneler ihtiyaçlarının ancak dörtte biri kadarını temin edebiliyor.

Tedavi ve bakım hizmetlerinde yaşanan sıkıntı, Kovid-19 kaynaklı can kayıplarının da artmasına yol açtı. Ülke genelinde 27 Temmuz'da ilk kez 2 bini aşan günlük ölüm sayısı 10 Ağustos'ta bir kez daha bu eşiğin üzerine çıktı.

2 bin 970 Kovid-19 hasta evlerinde tecrit altında hayatını kaybetti

Bağımsız veri inisiyatifi LaporCovid-19'un yerel kaynaklara dayandırdığı verilere göre, haziran başından 3 Ağustos'a kadar geçen sürede hastanede tedavi göremeyen 2 bin 970 Kovid-19 hastası evlerinde kişisel tecrit altında hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkede son 24 saatte 24 bin 709 vaka görülürken 1466 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 3 milyon 774 bin 155'e, toplam can kaybı sayısı 113 bin 664'e çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Endonezya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title