Haberler

Endonezya Bursa ile iş birliği peşinde

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Endonezya'nın İstanbul Başkonsolosu Imam As'ari'yi ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Endonezya'nın İstanbul Başkonsolosu Imam As'ari'yi ağırladı. Görüşmede, Bursa'nın tarihi ve kültürel, ekonomik değerleri ile muhtemel iş birliği imkanları gündeme geldi.

Ziyarete, İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Birimi Sorumlusu Iwan Wijawa Mulyatno da katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Endonezya ile Türkiye'nin dost iki ülke olduğunu belirterek, iş birliği imkanlarının geliştirilmesinden memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bursa'nın Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu ve bünyesinde sayısız zenginlikleri barındırdığını söyleyen Başkan Aktaş, "Tarihi ve kültürel ziynetlerimiz zaten biliniyor. Otomotiv ve tekstilde de haklı bir konuma sahibiz. Bunun yanında, tarım konusunda da Türkiye'nin en dikkat çeken illerinden biriyiz. İncirde, şeftalide, kestanede, deveci armudunda dünya pazarlarına hükmediyoruz. Tüm bu artı değerleri, dost ülke Endonezya ile de paylaşmaya hazırız" dedi.

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Imam As'ari ise Bursa'yı iyi tanıdıklarını ve her yıl azımsanmayacak sayıda Endonezyalının ziyaret için Bursa'yı tercih ettiğini ifade etti. Şehrin sanayideki konumunun TOGG otomobil fabrikasının Gemlik'e yapılmasıyla daha da güçlendiğini belirten As'ari, "Bursa ile her alanda işbirliğini geliştirmeyi arzuluyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi nezdinde Başkan Aktaş'a nezaket ziyaretinde bulunduk. Umarım her iki taraf olarak da işbirliğinde hedeflediğimiz noktaya ulaşırız" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında Jakarta'da düzenlenen turizm fuarına katılım göstermişti. 2017 yılında organize edilen 'Harika Endonezya' programı ise Bursa'da gerçekleştirilmişti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Endonezya İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title