Haberler

"En Temiz Şehir" ve "En Temiz Sanayi Tesisi" Yarışmaları

Kütahya'dan belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği "En Temiz Şehir" yarışmasına, nüfusu 50 bin-750 bin arasında olan belediyeler ile nüfusu 10 bin-50 bin arasında olan belediyeler kategorilerinde katılacak.

Kütahya'dan belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenlediği "En Temiz Şehir" yarışmasına, nüfusu 50 bin-750 bin arasında olan belediyeler ile nüfusu 10 bin-50 bin arasında olan belediyeler kategorilerinde katılacak. Kütahya Belediyesi, geçen yıl dereceye girdiği için bu yıl yarışmaya katılamayacak.

Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca organize edilen yarışmalar kapsamında " Türkiye'nin En Temiz Şehri" ile " Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi" değerlendirmeleri yapılacağı bildirildi.

Yarışmaların, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışma ve uygulamalar yürütmekte olan belediye başkanları ile sanayi tesislerinin çalışmalarının ortaya çıkarılması ve desteklenmesi amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ödüllendirilmek üzere gerçekleştirildiği duyurulan açıklamada, " Türkiye'nin En Temiz Şehri" kapsamında illerde bulunan belediyelerin, çevrenin korunması ve geliştirilmesi, atık yönetimi, atık su bertarafı, atıkların düzenli toplanması ve depolanması konularında değerlendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, " Türkiye'nin En Temiz Şehri" yarışmasının, birinci kategoride büyükşehir belediyeleri ikinci kategoride nüfusu 50 bin-750 bin arasında ve 750 binden fazla olan belediyeler, 3'üncü kategoride nüfusu 10 bin-50 bin arasında olan belediyeler, 4'üncü kategoride, büyükşehir ilçe belediyeleri olmak üzere 4 kategoride düzenleneceği bilgisi verilerek, şöyle denildi:

"Yarışmaya ilimizde ikinci ve 3'üncü kategorilerden katılım sağlanacak olup, ikinci kategori için sunulan başvuru dosyaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'na ulaştırılacaktır. 3'üncü kategori için sunulan başvuru dosyaları ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde kurulacak komisyon marifetiyle değerlendirilerek, il birinci, ikinci ve üçüncüleri seçilecek ve il birincisine ait başvuru dosyası, Türkiye geneli değerlendirmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'na ulaştıracaktır. Yarışmaya katılmak isteyen belediyelerin, son bir yıl içinde çevre yönetimi konularında hiçbir ceza almamış olması gerekmektedir. Yarışmaya, 2012 yılında dereceye girmeye hak kazanan Belediyeler katılamayacaktır.

İkinci kategori için belediyelerin dosyalarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine teslim etme tarihi en geç 7 Mayıs, dosyaların Bakanlığa gönderilme tarihi 15 Mayıs, Türkiye geneli değerlendirme tarihi ise 22 Mayıs olacaktır. 3'üncü kategori için ise belediyelerin dosyalarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine teslim etme tarihi en geç 2 Mayıs, il değerlendirme tarihi 6 Mayıs, il birincilerinin dosyalarının Bakanlığa gönderilme tarihi 13 Mayıs, Türkiye geneli değerlendirme tarihi ise 17 Mayıs olacaktır."

Kütahya Belediyesi, geçen yıl ikinci kategoride 3'üncülük ödülü aldığı için bu yıl yarışmaya başvuramayacak.

-"Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi" yarışması-

Açıklamada, "Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi" yarışmasının iki kategoride yapılacağı ve birinci kategorinin "çevreye kirletici etkisi yüksek olan tesisler", ikinci kategorinin "çevreye kirletici etkisi olan tesisler" olarak tespit edildiği duyuruldu.

Yarışmaya katılacak tesislerin son iki yılda hiçbir çevre cezası almamış olması gerektiğine ve geçen yıl dereceye girmeye hak kazanan sanayi tesislerinin bu yıl yarışmaya katılamayacağına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi yarışması kapsamında sanayi tesisleri tarafından doldurulan form ve dosyalar arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince yapılacak değerlendirme sonrası iki kategoride en başarılı bulunan 3'er dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'na gönderilecektir. Yarışma için sanayi tesisleri tarafından hazırlanan dosyaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine teslim tarihi 22 Nisan, il değerlendirme tarihi 30 Nisan, dosyaların Bakanlığa gönderilme tarihi 6 Mayıs ve Türkiye geneli değerlendirme tarihi ise 15 Mayıs olacaktır. Türkiye'nin En Temiz Şehri ile Türkiye'nin En Temiz Sanayi Tesisi yarışmaları sonunda her kategoride ilk 3'e girecek belediye ve sanayi tesisleri, 5 Haziran'da Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek törenle 'Çevre Beratı' ile ödüllendirilecektir."

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Dünya Çevre Günü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title