Haberler

    En sert lig hangisi?

    Maç başına gösterilen sarı kart ya da kırmızı kart sayıları her zaman maçın ne derece sert geçtiğini açıklamasa da bizlere bir veri sunmuş olur.

    Maç başına gösterilen sarı kart ya da kırmızı kart sayıları her zaman maçın ne derece sert geçtiğini açıklamasa da bizlere bir veri sunmuş olur. Hiç kart çıkmayan bir mücadele ile kartların havada uçuştuğu bir mücadelede takımların ve oyuncuların aynı derece agresif olmasını beklemek muhtemelen yanlış olacaktır.

    “CIES Football Observatory” kuruluşunun yaptığı araştırma, bizlere hangi liglerde daha sert ve agresif bir futbol oynandığı konusunda bilgi sahibi olmamız için veriler sunuyor. Araştırmaya göre en agresif futbola sahip lig, Bolivya Ligi. Bolivya’nın en üst düzey ligindeki maçlarda maç başına ortalama yedi kart çıkıyor.

    Maç başına en az sayıda kartın çıktığı, bir başka deyişle futbol maçlarında en az agresifliğin görüldüğü lig Japonya Ligi. Japonya’da maç başına çıkan kart sayısı 2,3.

    Karşılaşma başına en fazla kartın çıktığı 10 ligden sekizi Güney Amerika’da: Bolivya, Uruguay, Guatemala, El Salvador, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Arjantin. En az kartın çıktığı beş ülkeden üçü ise Doğu Asya’da bulunuyor: Japonya, Vietnam ve Güney Kore.

    Avrupa’nın beş büyük ligine bakacak olursak, maç başına en çok kartın çıktığı lig olarak karşımıza 5,8 ile İtalya Serie A çıkıyor. Beş büyük ligin son sırasında ise 3,7 ile İngiltere Premier Lig var.

    Beş büyük Avrupa ligi, takımlar bazında incelendiğinde ise maç başına en az kart gören takım bir kart ile Bundesliga’dan Borussia Dortmund; en

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Bolivya Futbol Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title