Haberler

En Hayırsever Baba

Batı Anadolu Çimento Sanayi'nin (Batıçim) Genel Müdürü Necip Terzibaşıoğlu'nun, 2 Yıl Önce Trafik Kazasında Kaybettiği Kızı Övgü Terzibaşıoğlu Adına Yaptırdığı Lisenin Açılışı, Ölüm Yıldönümünde Yapıldı.

Batı Anadolu Çimento Sanayi’nin (Batıçim) Genel Müdürü Necip Terzibaşıoğlu'nun, 2 yıl önce trafik kazasında kaybettiği kızı Övgü Terzibaşıoğlu adına yaptırdığı lisenin açılışı, ölüm yıldönümünde yapıldı.

KIZININ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE AÇILIŞTAN KARELER 

Batıçim'in Genel Müdürü Necip Terzibaşıoğlu ile Eczacı Serpil Terzibaşıoğlu, bundan iki yıl önce trafik kazasında yitirdikleri Makine Mühendisi kızları 28 yaşındaki Övgü Terzibaşıoğlu'nun adını taşıyan bir Anadolu Lisesi yaptırdı. İstanbul'da özel bir şirkette pazarlama ve satış müdürü olarak çalışan ve TEM Otoyolu Avcılar Kavşağı yakınında geçirdiği trafik kazasında can veren Övgü Terzibaşıoğlu'nun adına yaptırılan okul için ölümünün ikinci yıldönümünde açılış töreni düzenlendi. İlahiyat Fakültesi karşısındaki, 470 öğrenci kapasiteli okulun açılış töreninde Terzibaşıoğlu çiftinin acısı yeniden tazelenirken, kızları Övgü Terzibaşıoğlu'nun adını ölümsüzleştirmenin buruk mutluluğunu yaşadı.

Baba Necip Terzibaşıoğlu, okulun 21 derslikli olduğunu, 470 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. Övgü'nün ölüm yıldönümü olan 14 Nisan'a okulun yetiştirildiğini belirten baba Necip Terzibaşıoğlu, “Buruk bir mutluluk yaşadık. Kızımız bizim en kıymetli varlığımızdı. Genç yaşta kaybetmenin acısını tattık. Kızımızın adını okulda yaşatarak, bir vatandaş olarak eğitime katkıda bulunmak istedik” dedi.

Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi, kurdelenin kesilmesiyle eğitim-öğretime açıldı. Terzibaşıoğlu çifti açılışın ardından sınıfları gezdi, öğrencilerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title