Haberler

En Fazla Zam Maça Giriş Ücretine

İstanbul'da Geçen Ay, Turkcell Süper Ligi'nde Oynanan Derbi Maçlarındaki Bilet Fiyatı Uygulamaları Nedeniyle Perakende Fiyatı En Fazla Artan Ürün, Yüzde 25 ile Açık Tribün Maç Giriş Ücreti Oldu.

İstanbul'da geçen ay, Turkcell Süper Ligi'nde oynanan derbi maçlarındaki bilet fiyatı uygulamaları nedeniyle perakende fiyatı en fazla artan ürün, yüzde 25 ile açık tribün maç giriş ücreti oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kasım ayında ve yıllık bazda İstanbul'da perakende fiyatları en fazla artan-azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

Açıklamaya göre, geçen ay açık tribün maç giriş ücretinin ardından, bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan maddeler, yüzde 21,29 artışla balık, yüzde 18,75 artışla ütü ve yüzde 17,39 artışla konut harcamaları grubunda yer alan şehir şebeke suyu ücreti oldu.

Yıllık bazda ise en fazla artış, yüzde 55,73 ile yine açık tribün maç giriş ücretinde gerçekleşti. Maç giriş ücretini yüzde 43,70 artışla saç ve sakalı kapsayan birinci sınıf erkek berberi, yüzde 40,13 artışla tavuk ve yüzde 32,51 artışla fuel oil izledi.

Kasım ayında mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı nedeniyle havuç, yüzde 19,79 ile önceki aya göre fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu.

Aylık bazda fiyatı en fazla azalan diğer ürünler ise yüzde 13,41 ile lahana, yüzde 13,36 ile mandalina ve yüzde 13,09 ile ıspanak oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title