Haberler

En Çok Şikayet Konusu Güvenlik Görevlileri ile Hemşireler

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki 'Hasta Memnuniyetini Değerlendirme Anket Kutuları'ndan Çıkan Sonuca Göre, Hastalar En Fazla Güvenlik Görevlilerinin Sert Tutumları ile Hemşirelerin İlgisizliğinden Şikayetçi. Başhekim Dr. Abdullah Danışman, Hastalara İlgi Göstermeyen 3 Hemşireye Uyarı Cezası Verdiklerini Söyledi.2002 Yılında Sağlık Bakanlığı Tarafından 'Bebek Dostu Hastane'...

Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`ndeki `hasta memnuniyetini değerlendirme anket kutuları`ndan çıkan sonuca göre, hastalar en fazla güvenlik görevlilerinin sert tutumları ile hemşirelerin ilgisizliğinden şikayetçi. Başhekim Dr. Abdullah Danışman, hastalara ilgi göstermeyen 3 hemşireye uyarı cezası verdiklerini söyledi.

2002 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından `bebek dostu hastane` ilan edilen, bu yıl da ISO 9001 Kalite Belgesi alan İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, hasta memnuniyetini belirlemek için, hastanenin 9 ayrı bölümüne hasta memnuniyetini değerlendirme kutusu yerleştirdi. Hastalar, kutuların yanında bulunan anket formlarını doldurarak, memnun oldukları ya da şikayet ettikleri konuları belirtti. Günde ortalama 650 poliklinik hizmetinin verildiği hastanede anket kutularındaki formlar ise her haftanın sonunda 10 kişilik bir kurul tarafından değerlendirdi.

Hastaların, hastanenin hizmetleriyle ilgili görüş, öneri ve şikayetlerini almak için başlattıkları uygulamayla ilgili konuşan Başhekim Dr. Abdullah Danışman, en fazla güvenlik görevlilerinin sert davranışlarından ve yardımcı sağlık personelinin ilgisizliğinden şikayet edildiğini söyledi. Dr. Danışman, muayene için gelen hastaların, polikliniklerde doktorların çay molası vermesinden, yatan hastaların ise yemeklerin azlığından dertli olduklarını da açıkladı.

Hastaların sağlık hizmetlerinden adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde faydalanma haklarının bulunduğunu belirten Dr. Danışman şöyle konuştu:

``Hastalarımızın saygı ve itina gösterilerek, güler yüzlü, nazik ve şefkatli bir ortamda her türlü hijyenik şartlar sağlanmış, gürültülü ve rahatsız edici bütün etkenler giderilmiş bir sağlık hizmeti almaya hakları vardır. Haklarının ihlali halinde de şikayet ve dava hakkını kullanabilirler. Biz güvenlik görevlilerini, hasta yakınlarıyla sorun yaşamamamaları için, Elginkan Vakfı tarafından açılan problem çözme teknikleri kursuna gönderiyoruz. Ayrıca personelimizi, hastalara karşı gerekli ilgiyi göstermeleri için uyarıyoruz. Bu ilgiyi göstermediğini tespit ettiğimiz 3 yardımcı sağlık personelimize de uyarı cezası verdik.``

Metin FERAH/BOLU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title