Haberler

En Büyük Yatırım Ulaştırma ve Haberleşmeye

Bu yıl kamu yatırımlarında en büyük payı, ulaştırma ve haberleşme sektörü alacak.

Buna göre, 2007 yılında ulaştırma ve haberleşme alanına 6,5 milyar YTL tutarında yatırım ödeneği ayrıldı. Söz konusu yatırım ödeneğinin yaklaşık yüzde 30'una denk gelen en büyük kısmını ise İstanbul alacak.

Türkiye'nin bu yıl il bazında ve muhtelif iller (yatırım birden fazla ili kapsadığı için il ayrımı yapılmıyor) bazında olmak üzere yapacağı toplam kamu yatırımı büyüklüğü 21 milyar 513,1 milyon YTL'yi bulurken, bundan en büyük payları alacak sektörlerin başında ulaştırma ve haberleşme, eğitim ve enerji sektörleri yer alıyor.

AA muhabirinin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Türkiye, 2007 yılında ulaştırma ve haberleşmeye 6,5 milyar YTL, eğitim sektörüne 3 milyar YTL, enerji alanına 2,5 milyar YTL yatırım yapacak.

Yatırımlardan tarıma 1,7 milyar YTL, sağlık alanına 1,6 milyar YTL, madenciliğe 783,4 milyon YTL, imalat sektörüne ise 415,2 milyon YTL aktarılacak.

Konut yatırımları her geçen gün artan Türkiye'de bu yıl söz konusu alana ayrılan ödenek 162,5 milyon YTL olarak belirlendi.

Ulaştırma ve haberleşme için en büyük yatırım ödeneği 1,9 milyar YTL ile İstanbul'a ayrılırken, eğitimde en büyük payı Ankara, enerjide Artvin, sağlıkta ise yine İstanbul alıyor.

Öte yandan deprem açısından riskli iller arasında yer alan Ağrı'ya 7,6 milyon YTL, Erzincan'a 6 milyon YTL, Van'a 5,3 milyon YTL tutarında yatırım yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title