Haberler

En Büyük Sorumluluk Siyasilerin

Tüsiad Genel Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Makamında Ziyaret Etti.

TÜSİAD Genel Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı makamında ziyaret etti.

Yalçındağ, bu gerilim sürecinde kendilerini sorumlu olarak hissettiklerini belirtti ve “Ama en büyük sorumluluklardan biri de Sayın Başkanımıza ait. Onun için bu konuları istişare etmek için kendisini ziyaret ettik” dedi. TBMM Başkanı Toptan da, hafta başından beri her kesimden sağduyu çağrıları geldiğini, bunun öncülüğünü ise TÜSİAD’ın yaptığını belirterek, “Sizin cesaretli gayretlerinizi tebrik ediyor ve sizi destekliyorum” dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TÜSİAD Genel Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ankara Daimi Temsilcisi Zafer Ali Yavan’ı makamında kabul etti. Hafta başında toplumsal dayanışma ve diyalog üzerine bir bildiri açıkladıklarını hatırlatan Yalçındağ, ardından sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiklerini belirterek, “onun bir uzantısı olarak Sayın Başkanı ziyaret ediyoruz” dedi.

Yalçındağ, “Bildiğiniz gibi bu süreçte kendimizi sorumlu olarak hissediyoruz. Ama, en büyük sorumluluklardan biri de Sayın Başkanımıza ait. Onun için bu konuları istişare etmek için kendisini ziyaret ettik” dedi

UZLAŞI ÇAĞRILARI CESARET VERİCİ

Toptan ise, hafta başından beri her kesimden sağduyu çağrıları geldiğini, bunun öncülüğünü ise TÜSİAD’ın yaptığını belirterek, “Sizin cesaretli gayretlerinizi tebrik ediyor ve sizi destekliyorum” diye konuştu.

Salı günü Meclis’te siyasi parti liderlerinin sağduyu çağrıları yaptığını ifade eden Toptan, “Siyasi liderlerimizin konuşmalarını tek tek ele aldığımız zaman o konuşmalar içerisinde sağduyu çağrılarına olumlu yaklaşımların olduğunu görmekteyiz. Hem bu çağrıları yapanlar için hem de herkes için, hepimiz için cesaret verici bir gelişmedir diye düşünüyorum” dedi.

Toptan şöyle devam etti:

“Türkiye gibi çok çabuk büyüyen ülkelerde olağan karşılanması gereken zorluklara karşılık, tıkanmada bir çıkış yolu mutlaka aramak, bulmak bizim için artık önemli. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan buyana çok acı dönemler geçirdi. Ama çok şükür bu günlerin hepsinden başarıyla çıkmasını becerebilecek hareketleri hemen arkasından getirmesini de bildi."

SİYASİ GERGİNLİK

Bir global kriz olduğunu anımsatan Toptan, bu krizden ise en az etkilenen ülkeler arasında Türkiye olduğunu kaydetti. Toptan, siyasi gerginliğin zaman zaman tırmandığını, bunlara rağmen, Türkiye’nin, Avrupa Birliği ve ekonomik hedeflerinden sapmadığına dikkat çekti.

Toptan sözlerini şöyle bitirdi: “Öyle umut ediyorum ki, süratle gerilim gibi görünen bu ortam yerini süratle sükunet ve sağduyuya bırakacak.”

UMDUĞUMUZ DASTEĞİ BULDUK

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Meclis Başkanı Köksal Toptan’la yaptığı görüşmeyi “umduğumuz desteği aldık” sözleriyle değerlendirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine Toptan’la yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. “Görüşmeden aradığınız desteği buldunuz mu?” sorusu üzerine Yalçındağ, "Evet, aradığımız ve umduğumuz desteği gerçekten bulduk. Sayın Meclis Başkanımız, bu inisiyatifimizi çok önemsiyor, çok olumlu, yerinde buluyor. Herkesi sağduyuya, itidale davet etmenin, müşterek fikirde buluşmanın, müşterek noktalarımıza ulaşmanın, bu konuda siyasi partilere de önemli görevler düştüğünü düşünüyor" dedi.

Yalçındağ, Toptan’ın bu konuda adım atıp atmayacağı ve siyasi parti liderleriyle görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin bir soruya ise “herkes çabalarına devam edecek” yanıtını verdi.

Yalçındağ, bugün DİSK ve TİSK ile yapacakları görüşmelerin ardından yeniden bir araya gelip değerlendirme yapacaklarını da bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title