Haberler

En Büyük Rakibi Suudi Arabistan Açıkladı! İran'da Büyük Panik Var: Allah Yardımcımız Olsun

Güncelleme:

İran'ın Orta Doğu'daki en büyük rakibi Suudi Arabistan, toplantı tutanaklarını yayınladı. İran'da yöneticiler panikte: Rejimin güvenliği tehdit altında. Allah yardımcımız olsun.

İran'da hükümet karşıtı gösteriler 6. gününe girdi. 21 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerle ilgili Tahran yönetiminin Ortadoğu'da bilek güreşine girdiği Suudi Arabistan'ın El Arabiya televizyonu çarpıcı bir haberi ekranlarına getirdi. Riyad yönetiminin sahibi olduğu televizyona göre, dini lider Ayetullah Hamaney'in de aralarında olduğu İranlı yöneticiler paniğe kapıldı.

TOPLANTI TUTANAKLARINA DAYANDIRILDI

Haber, İran Ulusal Direniş Konseyi'nden üst düzey bir yetkilinin Amerikan Fox News kanalına sızdırdığı ve 31 Aralık'a kadar yapılan toplantı tutanaklarına dayandırılıyor.

"REJİM TEHDİT ALTINDA, ÖNCEKİLERE BENZEMİYOR, ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN"

Toplantıya katılan İran yöneticilerinin "Rejimin güvenliği tehdit altında. Bu çok karmaşık bir olay ve öncekilere benzemiyor. Allah yardımcımız olsun" dediği aktarıldı.

Haberde, Devrim Muhafızları ya da Besiç milislerinin gösterileri dağıtmasının rejim için kötü sonuçlara neden olacağı öne sürüldü.

TRUMP İRAN'A YÜKLENDİ:

ABD Başkanı Donald Trump yine Twitter'dan İran'a yüklendi. ABD Başkanı bugün attığı İran'a ilişkin son tweetde "Nihayet İran halkı gaddar ve yozlaşmış İran rejimine karşı hareket ediyor. Başkan (Barack) Obama'nın aptalca onlara verdiği paralar terörizme ve onların ceplerine gitti. İnsanlar çok az gıdaya ve büyük bir enflasyona sahip ve insan hakları yok. ABD izliyor!" ifadelerini kullanırken, İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi Trump'a kendi ülkesindeki iç sorunlara odaklanması tavisyesinde bulundu.


İran'da 6. gününe giren hükümet karşıtı gösteriler konusunda İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney sessizliğini bozdu: Düşmanlarımız ülkede karışıklık çıkardı.

​"DİĞER ÜLKELERLE İLGİLİ İŞE YARAMAZ VE AŞAĞILAYICI TWEETLER GÖNDEREREK VAKTİNİ HARCAYACAĞINA…"

İran'dan ise Trump'a hızlı bir yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Trump'a kendi ülkesindeki 'açlar ve evsizlere' odaklanması tavsiyesinde bulundu.

Kasımi "Diğer ülkeler ile ilgili aşağılayıcı ve işe yaramaz tweetler göndererek vaktini harcayacağına her gün onlarca kişinin öldürülmesi ve milyonlarca evsiz ve aç insanın varlığı gibi kendi ülkesindeki iç sorunları görse iyi olur" dedi.

Geçen sene Trump'ın İranlılar'a yönelik seyahat yasağı uygulamasına atıf yapan Kasımi İranlılar'ı 'terörist ulus' olarak niteleyen Trump'a ülkede destek olmadığını vurguladı.İran'da 6. gününe giren hükümet karşıtı gösteriler konusunda İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney sessizliğini bozdu. Hamaney "Düşmanlarımız ülkede karışıklık çıkardı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Donald Trump İran Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title