Haberler

"En Büyük Hayalleri Asker Olmak"

Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, spastik engelli çocukların en büyük hayalinin asker olmak olduğunu belirterek, engelli çocukların her etkinliğe asker kıyafetiyle katılmak istediklerini söyledi."Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla askeri kıyafetlerle Denizli Lisesi önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, spastik engelli çocukların en büyük hayalinin asker olmak olduğunu belirterek, engelli çocukların her etkinliğe asker kıyafetiyle katılmak istediklerini söyledi.

Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği üyesi bir grup engelli,

"Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla askeri kıyafetlerle Denizli Lisesi önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Denizli Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nesrin Akbeyik, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, engellilerin, hayatın birer parçası olduğunu, toplumun ancak bu parçasıyla beraber yaşamayı öğrendiği zaman bir bütünlük sağlayabileceğini söyledi.

Engellilerin topluma kazandırılması için engellilere yönelik tiyatro, resim ve müzik dalında gizli kalmış kabiliyetlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Akbeyik, "Engellilerin sadece bir gün hatırlanıp diğer günler unutulmasını istemiyoruz. Engelliler her zaman hayatın içinde yer alan bireyler. Yaşamın birer parçası olan engellilere olan duyarlılığımızı bir günden çıkarıp, 365 güne yaymamız gerekiyor" diye konuştu.

Akbeyik, spastik çocukların yaptığı yürüyüşün, asker kıyafetleri ile düzenlemesine de açıklık getirerek, şunları kaydetti:

"Spastik engelli çocuklarımızın en büyük hayali asker olmak, her etkinliğe asker kıyafetiyle katılmak istiyorlar. Asker ya da polis görünce heyecanlanıyorlar. Onları görünce 'En büyük asker bizim asker' diye bağırmaya başlıyorlar. Bir etkinliğe katılacağımız zaman, ne giymek istediklerini sorduğumuzda asker ya da polis kıyafetlerini tercih ediyorlar."

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title