Haberler

'En Az 3 Çocuk, Gerisi Allah Kerim'

Güncelleme:

Başbakanın Sözleri Gelinle Damadı Güldürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Filiz Altunay ile Şükrü Murat Akaycan'ın nikah şahitliğini yaptı.

Atakule Nikah Salonu'ndaki nikahta çiftin şahitliklerini Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan yaparken, nikah Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından kıyıldı.

Tiryaki, evlilik cüzdanını çifte vermesi için Başbakan Erdoğan'a sundu. Erdoğan da damada hitaben ''Erkekler aile cüzdanını pekiyi saklayamazlar. Aradığın zaman rahat bulayım dersen bunu Filiz Kızımıza verelim. Sen de rahat rahat bulasın'' diyerek cüzdanı geline verdi.

Çifti tebrik edip Allah'tan mutluluklar dileyen ve vatana, millete saygılı nesiller temenni eden Erdoğan, ''Evlilik uzun bir yolculuk. Tabii güzel günler var, sıkıntılı günler var. Güzel günlerde mutluluğu paylaşacaksınız, sıkıntılı günlerde de birlikte fedakarca sıkıntılara katlanacaksınız'' diye konuştu.

"EN AZ 3 ÇOCUK GERİSİ ALLAH KERİM"

Çiftten en az 3 çocuk beklediğini dile getiren Erdoğan, ''Gerisi Allah kerim'' dedi.

Ülkenin, milletin nitelikli nesillere ihtiyacı olduğunu söyleyen Erdoğan, yıllarca Türk milletinin kökünü kurutmak için çalışanların, milletin yaşlanması için gayret sarfedenlerin olduğunu ifade etti.

Bugünkü nüfus artışına göre 2037'de Türkiye nüfusunun yüzde 60'ının 65 yaşın üzerinde olacağını belirten Erdoğan, ''Bunun için, duyarlılığı olan bütün kardeşlerimi hassas olmaya, bu konuda dikkatli olmaya özellikle davet ediyorum. Sorumluluk mevkisindeki bir insan olarak, Başbakan olarak, vatanımı, milletimi çok sevdiğim için böyle bir hassasiyeti her gittiğim nikahta, toplantıda hatırlatıyorum'' diye konuştu.

Diğer nikah şahitleri de çifte mutluluklar diledi.

Nikaha Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title