Haberler

En Az 10 Yıl Hapis İstemi!

Yargıtay 5 Yıllık Hapis Kararını Bozdu, Peki Şimdi İstenen Ceza Ne Kadar?

YARGITAY 5 YILLIK HAPİS KARARINI BOZDU, PEKİ ŞİMDİ İSTENEN CEZA NE KADAR?

Yargıtay, eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'a, tecavüzden verilen 5 yıl hapis cezası kararını bozdu. Demirkol için 10 yıl isteniyor. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un davasını oybirliğiyle bozdu. Yargıtay, cinsel saldırı görüntülerinin medyada yer almasının ardından Özçelik'in beden ve ruh sağılığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hüküm kurulmasını istedi.

Özçelik'in 'beden ve ruh sağılığının bozulduğu' yönünde bir rapor çıkarsa Demirkol 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacak. Emsal sayılacak bir karara imza atan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, kişinin onayı olmaksızın, tecavüze kalkışanların ve görüntüleri internet ortamında dağıtanların on yıldan az olmamak üzere yargılanmaları gerektiğini belirtti.

Kararda Özçelik'in ruhsal durumuyla ilgili raporun Adli Tıp Kurumu tarafından olaydan çok sonra tespit edildiği suç ile bulgular arasında illiyet bağı olup olmadığı gözetilmediği belirtildi. Eski basketbolcu Gökhan Demirkol, 1 Temmuz 2004'te yargılandı ve 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 9 ay tutuklu yargılanan Demirkol'un avukatı ise henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title