Haberler

En Acı Bayram

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sivil kıyafeti ile evinden bayramlaşmak için görev yaptığı birliğe giderken PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak’ın cenazesi, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sivil kıyafeti ile evinden bayramlaşmak için görev yaptığı birliğe giderken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Mehmet Ali Sarak'ın naaşı, hastane morgundan alınarak babaevine getirildi. Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı cenaze aracı ile Belediye Asri Mezarlık Camii'ne getirildi. Törende şehit yakınları fenalık geçirdi. Tören alanında bekleyen 112 Acil Servis ekipleri fenalık geçirenleri sedyeler ile ambulanslara taşıyarak müdahalede bulundu. Burada İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Asri Mezarlık'taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Ruhi Ersoy, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Vali Yardımcısı M.H. Nail Anlar, Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, çok sayıda askeri ve sivil erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile Osmaniyeliler katıldı.

Şehit Mehmet Ali Sarak'ın biri kız 5 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olduğu, ailenin bir erkek çocuğunun da 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ülkede terör olaylarının arttığı temmuz ayı başından itibaren Mehmet Ali Sarak'ın Osmaniye'nin 10. şehidi olduğu bildirildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Osmaniye Silvan Politika Güncel Haberler

title