Haberler

    Emre Belözoğlu: En İyi Oyuncu Messi

    Güncelleme:

    Medipol Başakşehir'in tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu, dünyadaki en iyi oyuncunun Arjantinli Lionel Messi olduğunu söyledi.

    Medipol Başakşehir'in tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu, beIN SPORTS'a özel bir röportaj verdi.

    Emre'nin açıklamalarından derlenenler şöyle:

    "KENDİME İYİ BAKIYORUM"

    "36 yaşındayım futbolun Türkiye'deki gerçeklerine bakarsak, birçok futbolcunun bu yaşlarda futbolu bıraktığını, aktif futbolu sonlandırığını görüyoruz. Ben kendime 3-4 senedir çok iyi bakıyorum. Atletico'ya transfer olduğumda kendimi dışardan görme fırsatım oldu. Atletico Madrid'deki 6-7 aylık süreç beni değiştirdi. Buradaki ortam, başkanın takım üzerindeki ağırlığı, hocanın takım üzerindeki ağırlığı şu an futbol oynamama vesile olan konulardan birisi 36 yaşındayım ve futbola başladığımdaki aynı duyguları hissediyorum."

    "BAŞKANIM SORDU, 1 YIL DAHA DEVAM ETTİM"

    "Başkanım bana futbola devam edip etmeyeceğimi sordu 1 yıl daha oynayacağım dedim O da çıkalım yukarıya sözleşme yapalım dedi. Göksel başkanımız benim için farklı bir insan. Futbolcular genelde yalnızdır aslında. Kötü dönemlerimde Göksel başkan hep yanımda oldu."

    "İDOLÜM OKAN BURUK"

    "Küçük yaşlardan beri futbolu seviyorum Zeytinburnu alt yapısında başlayıp 94 yılında Galatasaray'a geçtim. Fatih Hoca da 96'da A takıma çıkardı. Çocukken Fenerbahçeliydim ama Okan Buruk'a karşı çok büyük hayranlığım vardı. Ayağa kırıldığı zaman ağlamıştım. Okan Buruk benim idolümdü. Rol modelim Okan Buruk'tur. Daha sonra kendisiyle takım arkadaşı oldum, birlikte oynadım."

    "KAPTANLIK YAPIMDA VAR"

    "İlk okulda, orta okulda da sınıf başkanı olurdum. Biraz yapımla alakalı. Genç milli takımlarda da kaptanlık yaptım. İnsanların bunu sizden beklemesi ve istemesiyle alakalı. Her gittiğim takımda beni kaptanlık onuruna layık gördüler."

    "ŞAMPİYONLUK HEDEFİMİZ YOKTU"

    " Türkiye'deki futbol ortamında 4 büyük takımı göz ardı edemeyiz. Biz misyon olarak, küçük bütçelerle daha büyük hayalleri olan kulüplere örnek olan bir takımız. Son iki senede istikrar var. Bizim sezon başında şampiyonluk hedefimiz, hayalimiz yoktu. En az Beşiktaş kadar bu yarışın içinde sonuna kadar olmaya çalışacağız. Bizler her maça ayrı ayrı bakan iyi bir takımız. Sezon sonuna kadar bu yarışta olacak, rakiplere tehdit oluşturacak bir takım olacağız."

    "AVCI'YLA ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ"

    "Abdullah Avcı oyuncularla, baba-oğul, ağabey-kardeş ilişkisi kurar. Oyunculardan verim almada bir numaradır. Buradan kendisini başarılı bir kariyere götürecek yollar onu bekliyor diyebilirim. Medipol Başakehir böyle bir hocaya sahip olduğu için çok şanslı. Başakşehir Abdullah Avcı ve Göksel Gümüşdağ gibi 2 isme sahip olduğu için çok şanslı."

    "EN İYİSİ MESSİ"

    "Ben Messi'nin dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olduğunu düşünüyorum."

    "TÜRKİYE, AVRUPA'YLA BOY ÖLÇÜŞEMEZ"

    "Türkiye Ligi kendi içinde zor dinamikleri olan bir lig. Bizim gerçeklerimiz Avrupa'dan daha farklı. Türkiye Ligi için fiziğe dayalı bir lig diyebiliriz. Avrupa'da daha çok sistem var, daha kaliteli oyuncular var. Türkiye'deki bütçeler, Avrupadaki büyük kulüplerle mücadele edecek bütçeler değil. Türkiye Liginin önümüzdeki yıllarda Avrupa'nın önde gelen liglerinden aşağı kalmayacak bir lig olacağına inanıyorum."

    "İNŞALLAH DÜNYA KUPASI'NA GİDERİZ"

    "Fatih Terim göreve geldiğinde kimsenin EURO 2016'ya gitme düşüncesi yoktu ama başardı. Mili takımda yeni bir jenerasyon var. Bu şekilde devam ederse mili takım herkesin beklediği seviyede mücadele edecektir. İnşallah bu sene de Dünya Kupası'na katılmayı başarırız."

    "BÜYÜK OYUNCU DEĞİLİM"

    "Kendimi büyük bir oyuncu olarak görmedim çünkü Türkiye'de herkes popülist yaklaşıyor. Ben birçok oyuncuyu beğeniyorum. Kendimi, veliaht belirleyecek bir oyuncu olarak görmüyorum. Emre Çolak'ı zaten çok beğeniyordum. Cengiz Ünder de öyle. Birçok oyuncu var. Tolgay var, Oğuzhan var. Okay sön dönemde iyi oynuyor gibi. Çok oyuncu var beğendiğim."

    "KALECİYE BAKARAK PENALTI ATARIM"

    "Kaleciye bakıp son anda karar veriyorum penaltılarda. Öyle atmaya çalışıyorum. Hareketli kalecilere de bir köşe belirliyorum. Penaltıyı atanlar kaçırırlar. İyi noktaya vurduğunuzda kaleciler çıkaramaz o topu."

    "HATA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

    "Olduğum gibi hareket ettim hep. Her maç kaybedince üzülüyorum, ağladığım dönemler de oldu.. Bu bana çok şey kazanmıştır ya da kaybettirmiştir. Ben onu olgun bir şekilde karşılayacak yaştayım. İnsanların beni neden sevdiğini, neden sevmediğimi çok net biliyorum. Olduğum takımlarda istenilen sevilen bir oyuncu oldum. Benim de eleştirilebilir bir saha içi profilim var. İnsanlar istediği gibi bakmaya çalışıyor Türkiye'de. 36 yaşında olsam da hata yapmaya devam edeceğim. Ben buyum yapacak bir şey yok. Ben kimseye hakkaniyetsiz davranmadım."

    1 SENE SONRA EMEKLİ OLUYOR

    "Futbolu 1 sene sonra bırakmayı düşünüyorum. Başakşehir kulübünde futbol hayatımı sonlandırmak istiyorum. Başka bir macera aramaya gerek yok açıkçası. Futbolun içinde kalmak istiyorum. Tecrübeler hatayla ortaya çıkyor. Ben birçok hata da yaptım. ya teknik adamlık, ya sportif direktörlük olabilir."

    EN ÇOK GUARDİOLA

    Benim beğendiğim futbol anlayışının başında Guardiola geliyor. Çok değerli bir hoca. Fatih Terim'den kaybetmeme isteğini, başarının futbolda olmazsa olmaz olduğunu öğrendim. Taktik anlamda da Mancini, Cuper ve Lucescu'dan birçok şey öğrendim. Abdullah hoca bana görmediğim öğrenmedim şeyleri gösterdi. Her şey değişiyor. Birçok hocadan bir şeyler öğrenmeye devam ediyorum.

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Emre Belözoğlu Başakşehir Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title