Haberler

Emre'nin Futbol Federasyonu Tarafından Suçlu Bulunması

İngiltere Premier Ligi'nde Newcastle United Forması Giyen Milli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun, 'Irkçı ve Küfürlü' Konuşmaktan Dolayı İngiltere Futbol Federasyonu Tarafından Suçlu Bulunması İngiliz Basınında da Geniş Yer Buldu.

İngiltere Premier Ligi'nde Newcastle United forması giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, 'ırkçı ve küfürlü' konuşmaktan dolayı İngiltere Futbol Federasyonu tarafından suçlu bulunması İngiliz basınında da geniş yer buldu.

Newcastle United'la Everton arasında 30 Aralık'ta oynanan lig maçında rakip takım oyuncusu Joseph Yobo'ya ırkçı hakaretlerde bulunduğu ve küfür ettiği iddia edilen milli futbolcu Emre Belözoğlu sıkıntılı günler yaşıyor. Olayın ilk ortaya atıldığı andan itibaren, iddiaları kesin bir dille yalanlayan Emre'ye en büyük darbe ise, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan (FA) geldi. Federasyon, Emre'nin Everton maçında rakip takım forması giyen siyahi oyunculara ırkçı hakaretlerde bulunduğunu ve küfür ettiğini savunarak milli futbolcunun suçlu bulunduğunu açıkladı.Federasyon, Emre'nin 29 Ocak tarihine kadar karar itiraz edebileceğini de ifade ederken, federasyona savunma yapması gerektiğini de vurguladı. Emre Belözoğlu ise konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, iddiaları bir kez daha yalanlayarak, avukatlarıyla birlikte Newcastle'a gideceğini duyurdu.

Olay, İngiliz basınında da geniş yer buldu. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, Emre'nin federasyon tarafından suçlu bulunmasına geniş yer ayırarak, 30 Aralık'ta oynanan, Newcastle - Everton maçında, Emre'nin Everton takımı oyuncularından Joseph Yobo'ya hakaret ettiği, o sırada Yobo'nun Emre'yi duymadığı, ancak takım arkadaşları Tim Howard ve Joleon Lescott'un Emre'nin sözlerini duyduklarını okuyucularına aktardı. Gazete ayrıca, Emre'nin bu iddiaları reddettiğini ve 29 Ocak tarihine kadar karara itiraz edebileceğini de vurguladı.Gazete de yer bir başka önemli bilgide ise, maçın hakemi, Gallagher'in de Emre'nin söylediklerini duymadığı vurgulandı. Newcastle Menejeri, Glenn Roeder'in, Emre'nin suçluluğunun kesinleşmesi halinde, 3-5 ya da 10 maç ceza almayacağı, 6 ay ya da bir sezon boyunca hiçbir maçta oynayamayacağı konusundaki sözlerine de gazetede yer verildi.

The Guardian Gazetesi'nde ise, Emre'nin Menejeri, Ahmet Bulut'un ve Newcastle United Teknik Direktörü Glenn Roeder'in konuyla ilgili dün akşam yaptığı açıklamalara yer verdi. Bulut gazeteye yaptığı açıklamada, Emre ile konuştuğunu, Emre'nin kariyerinde ve tüm yaşamında ilk kez bu tür bir sorunla karşılaştığı için çok fazla üzgün olduğunu, bu iddiaların kesinlikle doğru ve gerçek olmadığını, Newcastle takımının da açıkladığı gibi, karara itiraz edeceğini söyledi. Bulut ayrıca, Emre'nin imza attığı gün yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, insanların ihtiyaçlarından ve dinlerin birlikteliğinden söz ettiğini sözlerine ekledi.

The Guardian'ın haberinde ayrıca, Newcastle Teknik Direktörü Glenn Roeder'in, "Emre çok üzüldü. Kendi takımımızda da siyah oyuncularımız var. Şaşkınlık içindeyim, eğer ırkçı sözler ettiyse kesinlikle buna taviz gösteremem. Irkçı bir oyuncu, Newcastle takımında kalamaz" şeklindeki açıklamasına yer verdi.

(HU-ERS-ERS-FS-FS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title