Haberler

Emre Döker'e genç gazeteci desteği

Güncelleme:

Genç Gazeteciler Platformu Sözcüsü Belma Yücel, "Meslek hayatı boyunca yaptığı haberlerle emeğin ve emekçinin yanında olan arkadaşımız Emre Döker'in ve Gürkan Çetinkaya'nın bu süreçte her zaman yanında olacağız" dedi.

Genç Gazeteciler Platfotrmu, Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker'e yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Gaziemir Belediyesi önünde yapılan açıklamaya gazetecilerin yanı sıra Belediye Başkanı Halil Arda ve belediye çalışanları destek sundu.

Platform adına konuşan Belma Yücel, basın emekçilerinin koşullarının her geçen gün ağırlaştığı bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz hafta aynı saldırılardan birine Gaziemir'de tanık olduk. İşçileri savunduğunu iddia edenler tarafından içimizden fikir işçilerine gerçekleştirilen saldırı ise hepimizin kesin bir tavırla karşı koyması gereken bir eylemdir" diye konuştu.

MESLEKİ DAYANIŞMA GEREK

Yücel, saldırının karşısında olduklarını vurgulayarak, "Görevini yaparken saldırıya uğrayan meslektaşımızın kolunu kıran, iş yapamaz hale getiren böylesi bir saldırgan tutumu reddediyoruz. Olayın ardından yapılan açıklamalar ise tatmin etmekten çok uzakta olup, saldırıyı yapanların kendilerini aklama çabasına dönüşmüştür. Özellikle saldırı günü bazı basın kurumlarının da araştırma bile yapmadan haberi taraflı görmeleri anlaşılabilir olmadığı gibi mesleki dayanışma adına da üzüntü vericidir" sözlerine yer verdi.

SENDİKA VE CHP'YE ÇAĞRI

Yücel, Genç Gazeteciler Platformu olarak saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yasalar karşısında cezalandırılmasını istediklerini ifade ederek, " Ayrıca, üyesi oldukları Belediye-İş Sendikası'ndan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden saldırganlar hakkında gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Kimse unutmasın ki, hiçbir gazeteci arkadaşımız yalnız değildir" açıklamasını yaptı.

ARDA, "ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Açıklamada konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halik Arda da, Emre Döker'in ve Gürkan Çetinkaya'nın koruması altında olduğunu söyleyerek, "Bu saldırı onlara değildir. Banadır. İki arkadaşımızın da yanındayız. Hukuki ve her türlü yanlarında olacağız. MOBESE kameralarının görüntülerini bekliyoruz. O görüntülerden sonra gerçekleri çarpıtan basın kurumlarına gerçeği göstereceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziemir Belediyesi Çetinkaya Gaziemir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title