Haberler

Emrah Mı, Özcan Mı, Mahsun Mu?

İlk yönetmenlik denemesi olan 'Gelmeyen Bahar'ı çeken Emrah, filmiyle ilgili Günaydın'dan Öner Öngün'e verdiği röportajda çarpıcı bir açıklama yaptı. Kendisi....

İlk yönetmenlik denemesi olan 'Gelmeyen Bahar'ı çeken Emrah, filmiyle ilgili Günaydın'dan Öner Öngün'e verdiği röportajda çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kendisi gibi müzikten sinemaya geçiş yapan Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz'le kıyaslanmasına karşı çıkan Emrah, "Beni şarkıcı kardeşlerimle kıyaslamayın" dedi.

Biz de Emrah'a inat, onu 'sarkıcı kardeşleriyle' kıyasladık. İşte Emrah-MahsunÖzcan üçlüsüne dair teferruatlar...

KİM NERELİ: Emrah ile Mahsun, Diyarbakırlı... Özcan Deniz ise Ankara doğumlu... Emrah ve Özcan ikilisi Kürt asıllı, Mahsun ise Zaza...

YAŞ MESELESİ: Üçünün de arasında ikişer yaş fark var. İçlerinden en büyük olan Mahsun Kırmızıgül; 44 yaşında... Emrah 42, Özcan Deniz ise 40'ında...

ÖDÜL SAYISI: Bu alanda Emrah'ın bariz bir üstünlüğü var. Sanatçı, bugüne kadar 36 kez ödüle layık görülmüş. Özcan Deniz onu 17 ödülle takip ediyor. Kırmızıgül'ün ise sadece beş ödülü var.

FİLM SAYISI: Emrah, kariyeri boyunca 20 filmde oynadı. Bir kez yönetmenlik yaptı. Özcan'ın oynadığı 10 sinema filmi var. Mahsun Kırmızıgül ise 'Yaşamak Haram Oldu' ve yönetmen olarak imza attığı üç film dahil; toplam dört yapımda oynadı.

DİZİ SAYISI: Bu alanda Emrah'la Özcan başa baş... İkisi de sekizer dizide oynadı. Kırmızıgül ise beş dizide oyuncu olarak yer aldı. Üç dizinin ise hikayesine imza attı.

OLUŞTURDUKLARI ALGI: Mahsun dendi mi akla ilk gelen şarkı 'Yıkılmadım Ayaktayım'. Emrah denilince hemen akla 'Acıların Çocuğu' geliyor. 'Ayrılamam' da bu şarkısı kadar popüler. Özcan Deniz ismi telaffuz edildiğinde ise insan ister istemez hemen 'Meleğim' diye mırıldanmaya başlıyor.

TERS KÖŞE: Bu üç isimle bütünleşmiş 'makara' şarkılar da mevcut. Mesela bol mesajlı ve giderli şarkıların mucidi Mahsun Kırmızıgül'ün en radikal şarkısı 'Alem Buysa Kral Benim'. Şarkı insanın yüzünde hala muzip bir gülümsemeye neden oluyor... 'Acıların Çocuğu' Emrah'ın ters köşe yaptığı şarkılar da var; 'Hey hey taksi, şu bayanlar ne aksi!' gibi... Özcan Deniz'in hisli şarkılar listesinde sıra dışı duran ve epey konuşulan şarkısı ise 'Sen beni öldürcen mi, çıldırtcan mı canım'!

ÇOLUK ÇOCUK DURUMU: Mahsun ile Emrah baba. Birer çocukları var. Kırmızıgül'ün oğlu Mahmut, ilk eşi Gölgem Hanım'dan... Emrah'ın oğlu Tayfun ise Bursalı bir hayranından. Aralarında henüz baba olmayan tek kişi ise en gençleri durumundaki Özcan.

MESAJ KONUSU: Özcan'ın filmlerinde başrolde hep aşk var. Onun işi gücü erkek- kadın ilişkileri üzerine... Mahsun Kırmızıgül; iki meslaktaşının yanında epey 'ağır abi' kalıyor. O, filmlerinde ve şarkılarında tüm mesaisini; kardeşlik, eşitsizlik ve mesaj bombardımanı üzerine kurmuş durumda.Emrah ise çektiği tek filmde kadın ve şiddete karşı durarak kendince mesajını verdi.

SELAM MESELESİ: Sinemada selam çakmak üçünün de vazgeçilmezi. Mahsun Kırmızıgül, bu alanda iki meslektaşına nal toplattı. İlk filmi 'Beyaz Melek'te; Nejat Uygur'dan Yıldız Kenter'e kadar oynatmadık kimse bırakmayıp tüm ustalarına selam çaktı. Özcan Deniz bu alanda diğer iki isme göre daha entelektüel bir yaklaşım sergiledi. O 'Evim Sensin' filminin ardından Stanley Kubrick'e selam çaktı! Hatta bu yüzden ünlü yönetmen Ümit Ünal "Aleykümselam" diyerek genç meslektaşını makaraya aldı. Emrah ise selamını yıllarca dizilerinde oynadığı, aynı zamanda yakın dostu olan Osman Yağmurdereli'ye çaktı. 'Gelmeyen Bahar' filminin yapımcıları arasına; Yağmurdereli'nin mirası olan yapım şirketini, sırf saygıdan dolayı dahil etti.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Mahsun Kırmızıgül Özcan Deniz Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title