Haberler

Emniyetten Suçlu Çocukların Ailelerine Yardım

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Hırsızlık Suçundan Sık Sık Gözaltına Alınan 15 Çocuğun Ailesine 100'er YTL Yardım Yaptı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık suçundan sık sık gözaltına alınan 15 çocuğun ailesine 100'er YTL yardım yaptı.

Hırsızlık başta olmak üzere adi suçlardan birçok sabıkası olan ve yaşları nedeniyle her işledikleri suçun ardından serbest kalan 15 çocuğu tespit eden Trabzon Emniyet Müdürlüğü, maddi ve manevi yardımda bulunmak için bu çocukların aileleri ile görüştü. Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan ailelerle bir görüşme yapan Aşayiş Şube Müdürü Abdurrahman Tosun, bu olayları durdurmak için böyle bir yol seçtiklerini belirterek, ''Hırsızlığı alışkanlık haline getiren 15 çocuğu tespit edip ailelerini görüşmek üzere çağırdık. Emniyet Müdürümüz Reşat Altay'ın girişimleriyle bu çocukları topluma tekrar kazandırmak için Trabzon Valiliği'nin yardımına başvurduk. Ailelere, Valililğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan sağlanan 100'er YTL maddi yardım yaptık. Biz de ailelere manevi yönden destek olmaya çalışıyoruz. İşsiz olanlara kurduğumuz temaslar sonrasında iş buluyoruz. Biz suçluyu yakalarız, o mesele değil. Ama suçu tamamen önlemek daha önemli'' dedi. Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hırsızlık yapan çocuklar genelde yiyecek, kıyafet ve para çalıyor. Yani ihtiyaçlarını çalıyorlar. Bunu adet haline getirmişler. Bunu durdurmanın yolu ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu nedenle valilik kanadıyla maddi yardım yaparken, biz de hem ailelerinde iş ihtiyacı olanlara hem de kendilerine iş imkanı sağlayarak maddi yönden rahatlamalarını ve suça yönelmemelerini sağlıyoruz.''

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title