Haberler

Emniyetten Kış Lastiği Uyarısı

VAN (AA) - Van Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

Emniyetten yapılan açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın genelgesiyle 01 Aralık 2017 ile 01 Nisan 2018 tarihleri arasında araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gerek şehirlerarası, gerekse ilimiz sınırlarında, merkez ve civar mahalleler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araçlara, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri ile kamyonet minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillere, uygulama gereği kış lastiği takılması zorunludur. Kış takmadan yük ve yolcu taşımacılığı yapan tüm araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi gereğince 625 TL para cezası ile cezalandırılacaklardır. Ayrıca otogara giriş ve çıkış yapacak olan şehirlerarası otobüslerin de kış lastiksiz olarak trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir. Bu nedenle kış mevsiminde trafik ortamında güvenliğin sağlanması ve mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızdan kış lastiği kullanmaları ve taşıtlarında bulundurulması zorunlu olan avadanlıklarını zincir, çekme halatı tamamlamaları ve taşıt lastiklerinin mevzuata uygun duruma getirmeleri gerekmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Van Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title