Haberler

Emniyetten Eğitim Amaçlı Tatbikat

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün Eğitim Programları Çerçevesinde; Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Bahçesinde Tüm Personelin Katılımıyla 3 Senaryodan Oluşan Eğitim Amaçlı Tatbikat Yapıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün eğitim programları çerçevesinde; Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde tüm personelin katılımıyla 3 senaryodan oluşan eğitim amaçlı tatbikat yapıldı.

İlk senaryoda, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingin kanuna aykırı hale gelmesi nedeniyle göstericiler uyarıldı, uyarılara aldırış etmemeleri sonucunda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli önde olmak üzere tüm ekiplerle müdahale edildi. Miting alanındaki göstericiler dağıtılarak, direnenler yakalanarak üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltı aracına alındı. İkinci senaryoda ise, normal olarak sona eren mitingi müteakip kanuna aykırı bir şekilde sloganlar atarak ve vatandaşı rahatsız edecek şekilde şehir meydanına doğru yürüyüşe geçen göstericiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önleri kesilmek suretiyle durdurularak, kanuna aykırı hareket ettikleri ve dağılmaları gerektiği şeklinde uyarıldı. Yapılan uyarıları dinlemeyen ve saldırgan tavırlarını devam ettiren gruba Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edilerek, göstericilerin iki gruba bölünerek dağıtılmaları sağlandı. Bunlardan yasadışı slogan atanlar ve mukavemette bulunanlar yakalanarak üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltı aracına alındı. Üçüncü senaryoda da korsan gösteri yapmak isteyen göstericiler lastik yakarak polisi taş yağmuruna tuttular. Çevik Kuvvet Şube MüdürlüğÜ panzeriyle müdahale ederek ateşi söndürdü ve göstericilerin direncini kırdı. Daha sonra, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri gazlı müdahaleyle göstericileri etkisiz hale getirdi ve diğer ekiplerin yardımıyla göstericilerden direnenler ve suç işleyenler yakalanarak üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltı aracına alındı. Yakalanan göstericilere hakları okundu ve yasal işlemleri yapıldı.

Tatbikatın sonunda personelle toplantı yapıldı. Bazı eksiklik ve aksaklıkların olmasına rağmen başarılı görev yapıldığı değerlendirildi. Görülen eksiklik ve aksaklıkların tekrar edilmemesi anlatıldı.Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde ve benzeri görevlerde vatandaşların güvenliklerinin sağlanmasının, haklarının korunmasının, yasalara aykırı faaliyetlerin ve suçların tespiti ile suçluların yakalanarak gerekli işlemlerin yapılmasının önemli ve polisin görevi olduğu anlatıldı.

(İD-İRT-Y) 09.03.2008 18:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title