Haberler

Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

Emniyette "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin yürütülen ve İstanbul merkezli 13 ilde 27 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, tutuklu 10 polisin de ifadesine başvurulacak.

Emniyette "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin yürütülen ve İstanbul merkezli 13 ilde 27 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında, tutuklu 10 polisin de ifadesine başvurulacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 22 Temmuz 2014'te başlatılan Paralel Devlet Yapılanması iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan polislerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında daha önce tutuklanan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 10 polisin, savcılıkça ifadesinin alınacağı öğrenildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 13 ilde yaptığı operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 28 şüpheliden eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski Tokat Emniyet Müdürü Osman Balcı, emekli 2. sınıf emniyet müdürü Alparslan Çalışkan, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Firari olarak aranan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un ise mahkemeye belirttiği adresinde bulunamadığı ve yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title