Haberler

Emniyetin Gizli Belgesini Yayımlayan Site Kapatıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin aldığı tedbirlerle ilgili gizli belgeyi yayımlayan site mahkeme kararı ile kapatıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sitenin belgeyi yayımlamasıyla bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı elde edilen istihbari bilgiler kapsamında alınacak güvenlik tedbirlerinin kamuoyunun yanı sıra örgüte de ifşa edildiğine dikkat çekti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, bir internet haber portalında, emniyetin terör olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin yer aldığı gizli ibareli belgenin yayımlanmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, bazı sosyal medya ve internet sitelerinde belirli kesimler tarafından Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü nezdinde emniyet teşkilatına yönelik yapılan karalama çabaları nedeniyle açıklama yapmanın uygun görüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 30.07.2015 gün ve 2015/1555 D. İş sayılı kararıyla, 5651 sayılı Kanunun 9. maddesi uyarınca " http://www.yeniyon.com " isimli internet sitesine erişimin engellenmesi kararı alınmıştır. Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlere karşı elde edilen istihbari bilgiler kapsamında alınacak güvenlik tedbirlerini içeren ve İl Emniyet Müdürlüğümüze ait gizli ibareli olan bir yazı, bahse konu internet sitesinde yayımlanmasıyla birlikte, kamuoyunun yanı sıra bölücü terör örgütüne de ifşa edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin tüm birimleriyle birlikte, terörle mücadelenin etkin olarak verildiği ilimizde, illegal olarak elde edilen bu belgenin internette yayımlanarak ifşa edilmesi, ancak terör örgütüyle organik veya inorganik ilişkide olan kişilerin veya yapıların gerçekleştireceği bir hareket tarzı olmakla birlikte, terör örgütünü bilgilendirmek amacıyla yayımlandığı aşikardır."

"SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE OLUMSUZ ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR"

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, gizli belgeyi yayımlayan site hakkında adil mercilere yapılan başvuru sonucunda, siteye erişimin engellenmesi kararı verildiğinin bir kez daha anımsatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yargının vermiş olduğu bu kararın ardından, belirli çevrelerce İl Emniyet Müdürümüzü başarısız göstererek kamuoyu nezdinde sistematik bir şekilde olumsuz algı oluşturma çabalarının olduğu görülmekle birlikte, söz konusu site ve bağlı olduğu yapının bölücü terör örgütünü bilgilendirmek maksatlı faaliyetler içerisinde olduğu değerlendirilmektedir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele başta olmak üzere, asayiş, narkotik ve organize suçlarla mücadelede önemli başarılar elde etmiş olup, bu başarılar kamuoyu nezdinde de takdir görmektedir. Halkın huzuru ve güvenliği için her daim görevinin başında olan güvenlik güçlerimiz, belirli çevrelerce yürütülmeye çalışılan olumsuz algı oluşturma çabalarına karşı da mücadelesini hukuk kuralları içerisinde sürdürmeye devam edecektir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title