Haberler

Emniyet Uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ecevit'in Cenazesinde Provokasyonlar Olabileceğini Belirterek, "Vatandaşlarımız, Provokatörlere Rağbet ve İtibar Etmesin. Provokatif Amaçlı Pankart Açan, Slogan Atanlara Müdahale Edilecektir" Açıklaması Yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ecevit’in cenazesinde provokasyonlar olabileceğini belirterek, “Vatandaşlarımız, provokatörlere rağbet ve itibar etmesin. Provokatif amaçlı pankart açan, slogan atanlara müdahale edilecektir” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi’nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Emniyet Sözcüsü İsmail çalışkan, emniyet teşkilatı olarak Ecevit'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını, ailesi ve Türk Milleti'ne başsağlığı dilediklerini söyledi.

Cenaze töreniyle ilgili olarak bazı kişi ve sivil toplum örgütlerinin pankart ve flamalarla cenazeyi istismar edecekleri, provokasyon yapacakları şeklinde duyum aldıklarını vurgulayan Çalışkan, bunun yasalar çerçevesinde suç olduğunu bildirdi. Çalışkan, cami içerisinde ve müştemilatında slogan atmanın da yasalara göre suç teşkil ettiğini ifade ederek, pankart açan, slogan atanlara hem idari hem de adli işlem yapılacağını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, cenaze süresince Ankara üzerinde güvenlik güçlerine ait hava araçları haricinde uçuş yasağı getirildiğini anımsatarak, cenazede yaklaşık 10 bin polisin görev alacağını söyledi.

Çalışkan, yarın yapılacak olan AK Parti kongresinde de polisin bin 500 görevli ile önlem alacağını belirtti. Provokatif eylemlere yönelik vatandaşları sağduyulu olmaya çağıran Çalışkan, ''Törende, provokatif eylem yapmak isteyenlere ya da göstericilere vatandaşlarımızın bunlara itibar etmeyeceğini zannediyorum. Sayın Ecevit'in kişiliğine uygun bir cenaze olacağını umuyorum'' dedi. Çalışkan pankartlardan yasadışı olanlara müdahale edeceklerinin de altını çizdi.

Ankara ve İstanbul'da son günlerde polise yönelik saldırıların sorulması üzerine de Çalışkan, bu tür olayların çok üzücü olduğunu, emniyet teşkilatında görev yapmanın bazı riskleri olduğunu ifade etti.

Çalışkan, polise yönelik saldırılarla ilgili 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyat Kanunu'nda (PVSK) değişiklik öngören bir çalışma yaptıklarını hatırlattı. Bu yasanın, 1934 yılında hazırlandığı için günümüzde bazı eksiklik ve aksaklıkların bulunması nedeniyle bu kanunda değişikliği öngören bir taslak hazırladıklarını belirten Çalışkan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun talimatıyla hazırlanan bu taslakla polisin yetkisinin daha da artırıldığını bildirdi.

Suçu, işlenmeden önlemeyi hedefledikleri için Polis ve Vazife Selahiyet Kanunu'nda değişiklik yapmayı amaçladıklarını belirten Çalışkan, suçlarda azalmayı sağlamak için suç işleyen kişilerin tutukluluk süresinin uzatılması gerektiğini söyledi. Çalışkan, ''suç işleyenin uzun süre içeride tutulması durumunda bu suçların azalacağını düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title