Haberler
Güncelleme:

Emniyet'ten tartışma yaratacak genelge: Toplumsal olaylarda polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydetmek artık yasak

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelge tartışma yarattı. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin sosyal medya hesabından paylaştığı Emniyet genelgesine göre, toplumsal olaylarda polislerin görüntü ve seslerinin kaydedilmesi yasaklandı. Görevli polisler ile sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği"nin savunulduğu genelgede, ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade edildi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (5)

Platon :

Polis uniformasi giyip onumuze gelene saldiralim o zaman.

43
5
yanıtYanıtla
Emre Efekan:

Hukuken mümkün değil. uygulanamaz. nokta.

11
4
yanıtYanıtla
Platon :

Polis halki korur tepedeki 3 5 kisiyi degil. Eminim polislerde 4 5 bin tl ye ailesini milleti satmaz Tepedeki 3 5 kisi icin.

8
5
yanıtYanıtla
Ferhat T :

HÜKÜMETİN DEĞİL VATANDAŞIN POLİSİ OLUN.. SİMİT SATIN ONURLU YAŞAYIN..,

9
3
yanıtYanıtla
Davut TAN:

Kişisel verileri koruma kanunu kapsamında güvenlik güçlerimiz sosyal medya aracılığı ile deşifre olmuş oluyor. onların da ailesi var. sosyal hayatı var. İnsanların kin ve nefretini üzerlerine şahsi olarak çekmenin anlamı yok. Lakin "Kaydetmek Yasak" yerine "yüzünü gösterecek veya kimliğini veya eşgalini afişe edecek şekilde paylaşmak yasak" olması daha mantıklı. başından sonundan kırpılmış, birleştirilmiş eksik veya makaslanmış video da yasak olmalı.

0
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title