Haberler

Emniyet'ten "Dinleme" Açıklaması

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Türkiye'deki Bütün Haberleşmelere İlişkin Kayıtların Emniyet'e Verilmesi Yönünde Kararı Olduğuna İlişkin Haberlere Emniyet'ten Açıklama Geldi. Emniyet, Anılan Mahkeme Kararının Dinleme Faaliyetini Kapsamadığını Bildirdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Türkiye'deki bütün haberleşmelere ilişkin kayıtların Emniyet'e verilmesi yönünde kararı olduğuna ilişkin haberlere Emniyet'ten açıklama geldi. Emniyet, anılan mahkeme kararının dinleme faaliyetini kapsamadığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, haberlere konu olan söz konusu yargı kararının kesinlikle dinleme faaliyetini kapsamadığı belirtildi. Açıklamada, her bir dinleme için ayrı ayrı yargı kararı alınmasının yasal bir zorunluluk olduğu belirtilerek, "Hal böyle iken; bu karar gereği bütün Türkiye'nin dinlenmesi gibi bir husus söz konusu olamaz" denildi. Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Teşkilatımızın yetkili birimlerince terör ve organize suç örgütleriyle mücadele için önleyici amaçlı talepler ilgili mahkemelere yapılmakta, mahkemelerce uygun görülen taleplere ait kararlar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na gönderilerek TİB'in koordinesinde yerine getirilmektedir. Anılan haberlerin içeriğinde de görüldüğü gibi yetkili mahkeme yapılan talebi uygun görerek gerekli kararı vermiştir. Yasal çerçevede konu TİB'e gönderilerek gereği yapılmıştır. 5397 sayılı yasaya göre, yasadışı örgütlerle mücadelede suçların işlenmeden önce engellenmesi amacıyla ilgili kurumlara bu yetki ve sorumluluk verilmiştir. Yasaların verdiği yetki çerçevesinde alınan yargı kararına başka anlamlar yükleyerek vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine neden olacak şekilde yanıltıcı haberlerin düzeltilmesinin gerektiği, anılan mahkeme kararının kesinlikle dinleme faaliyetini kapsamadığı duyurulur."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title