Haberler

Emniyet Sözcüsü Çalışkan: Papa'ya Üst Düzey Koruma Uygulanacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye Ziyareti Sırasında Alınacak Güvenlik Önlemlerinin En Üst Düzeyde ve Devlet Başkanlarına Uygulanan Şekilde Olacağını Söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Papa 16. Benediktus`un Türkiye ziyareti sırasında alınacak güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde ve devlet başkanlarına uygulanan şekilde olacağını söyledi.

-PAPA`NIN ZİYARETİ-

Haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, Papa 16. Benediktus`un Türkiye`ye yapacağı ziyaretle ilgili sorular üzerine, gelecek hafta Cumhurbaşkanı

Ahmet Necdet Sezer`in davetlisi olarak Türkiye`ye gelecek Papa`nın ziyareti sırasında en üst düzeyde güvenlik ve koruma önlemleri uygulanacağını bildirdi.

-SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

Çalışkan, özellikle İstanbul`da, güvenlik önlemleri alacak personele ilave olarak çevre illerden 750 çevik kuvvete mensup polisin takviye olarak görev yapacağını kaydetti.

Ziyarete ilişkin alınacak önlemlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü, kalacağı ve gideceği yerlerde, yol güzergahlarında ve çevrelerinde gerekli araştırma ve incelemelerin halen yapıldığını kaydeden Çalışkan, ¨Her türlü bilgi çok ciddi olarak değerlendirilmektedir. En ince ayrıntılar üzerinde dahi titizlikle durulmaktadır Papa, ülkemizde bulunduğu süreç içerisinde devlet başkanlarına uygulanan tedbirler çerçevesinde en üst düzeyde korunacaktır. Güvenlik eksikliği yaşanması için gerekli tüm tedbirler en ince ayrıntısına kadar planlanarak uygulanacaktır.

Güvenlik tedbirleri nedeniyle bazı cadde ve sokaklar gerekirse trafiğe kapatılacaktır. Bu durum ilgili valilikten yapılacak açıklama ile kamuoyuna duyurulacaktır.

Papa`nın ülkemize gerçekleştireceği ziyareti bir basın ordusu izleyecektir. Bütün dünyanın gözü Türkiye`nin üzerinde olacaktır. Vatandaşlarımız, her türlü tepkilerini aşırıya kaçmadan, yasal kurallar çerçevesinde ve demokratik bir şekilde yapmalıdırlar. Papa`nın Türkiye`den olumlu izlenimlerle ayrılması

ülkemizi her açıdan olumlu etkileyecektir.¨

-MİT BRİFİNGİ-

Milletvekillerine Milli İstihbarat Teşkilatı`nda (MİT) verilen brifingde terörist Fehriye Erdal ve Dursun Karataş`ın yeri konusunda bilgi verildiğini belirten bir gazetecinin sorusu üzerine Çalışkan, bu kişilerin bulundukları ülkelerin tespitinin ardından iadesinin sağlanması için gereken çalışmaların ilgili birimlerce sürdürüldüğünü kaydetti.

-UZANLAR-

Çalışkan, Uzanların saklandığı yerle ilgili bir gazetede yer alan haberle ilgili soru üzerine ise bu konuda bilgisi olmadığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title