Haberler

Emniyet Müdürü Yücel'den Trafik Değerlendirmesi

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Trafikten Başka Bir Meselelerinin Kalmadığını Belirterek, "Trafik Meselesi; Bir Çeteyi, Sokak Satıcısını, Hırsızı Yakalamak Gibi Söküp Atabileceğiniz ya da Sayısını Azaltabileceğiniz Bir Şey Değil. Asayişe Hakim Olduğunuz Kadar Trafiğe Hakim Olamıyorsunuz" Dedi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, trafikten başka bir meselelerinin kalmadığını belirterek, "Trafik meselesi; bir çeteyi, sokak satıcısını, hırsızı yakalamak gibi söküp atabileceğiniz ya da sayısını azaltabileceğiniz bir şey değil. Asayişe hakim olduğunuz kadar trafiğe hakim olamıyorsunuz" dedi.

Polis Evi'nde basın mensuplarına iftar yemeği veren Yücel, burada yaptığı konuşmada, Eskişehir’in en son ve önemli meselesinin trafik olduğunu, çözümün zamanla gerçekleşeceğini dile getirdi. İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, polisin başarısında medyanın katkısının hiç küçümsenemeyecek derecede olduğunu vurgulayarak, gazetecilere teşekkür etti. Eskişehir'de trafik meselesi dışında diğer sıkıntıların hepsinin aşıldığını kaydeden Yücel, "Sorunumuz trafik, çok şükür diğer sorunların hepsini aştık. Bana göre en sonuncu, öncelikli olan ve bir o kadar da önemsiz sayılmayan, diğerleri ile birlikte sıralamaya koyduğumuzda en sonda yer alan trafik sorununu çözmeye çalışıyoruz. Trafik sorunu, bir çeteyi, sokak satıcısını ya da bir hırsızı yakalamak gibi söküp atabileceğiniz ya da sayısını azaltabileceğiniz bir şey değil. Hırsızlığın sayısını aşağıya çekebilirsiniz. Ancak, trafik sorununu zaman içerisinde çözmek gerekir. Araç sayısı artığından trafik sorunu giderek büyümekte. Asayişe hakim olduğunuz kadar trafiğe hakim olamıyorsunuz" diye konuştu.

Savaş Yücel, maksadının hiç kimseyi ve kurumu eleştirmek olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Burada birikmiş sıkıntılar var. Binaların alt katları otopark olacaktı, olmamış. Niçin olmamış, niye olmamış? Bu beni ilgilendirmiyor. Otoparklar yapılacakmış, yapılamamış. Neden yapılmamış, niçin yapılamamış? Bunlar benim sorunum değil. Belki, şuanki belediye başkanımızın sorunu da değil. Yıllardan beri birikmiş sorunlar. Bugün yaşadığımız kaosu ortaya çıkarmış ve 160 bine yakın araç trafikte yer almaktadır. Bu kadar aracı bu şehrin, otoparkların kaldırması mümkün değil. Eskiden, 'otoparkların hepsi boş' diyorduk, şuan hepsi dolu. Yeni otoparklara ihtiyacımız var. Caddelerin sayısını artırmak ya da caddeleri daha fazla genişletmek gerekiyor. İstenilen bu, ancak bu trilyonlarca hatta katrilyonlarca para demek. Bununla başa çıkmak mümkün değil. Belki oto trafiğine kapalı yerler yapmak mümkün. Ama bu da yetersiz bir çözüm olacaktır. Vatandaşa, 'aracına binme' demek, bugünkü özgürlükler anlayışımıza göre yanlış olacaktır. Çift plaka uygulamak da haksızlık olacaktır. Çünkü, Eskişehir’de yaşayan halk arabasına binmeyi seviyor. Bende seviyorum. Bunları zaman içerisinde aşacağız. Benim amacım, tespitleri yapmak ve durumu ortaya koymak. Hedefim, hiç bir kimseyi, kurumu ya da kuruluşu eleştirmek değil. Yaşadığımız kaosu yeniden ortaya koymaktı. Burada polise düşen görev nedir? Mümkün olduğu kadar denetleme görevini yapmaktır. Zaten bunu da yapıyoruz. Trafik polisleri Eskişehir'de yapılması gerekeni fazlası ile yapıyor."

Büyükşehirlerde ve teknolojinin son noktaya geldiği yerlerde, polisin görevlerinin belediyelere devredilmesi hususunda Eskişehir’in son noktaya geldiğini dile getiren İl Emniyet Müdürü Yücel, "İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, 5-6 ilden birisi de Eskişehir Belediyesi'dir. Çünkü, bu iş başlı başına mühendislik ve fizik meselesidir. Bunlar 4’er yıllık fakülte eğitimini gerektiriyor. Belediyelere devredilmesi konusunda yapılan çalışmalar umarım devam ediyordur. Yapılan çalışmalar güzel sonuçlar doğuracaktır. Bu da şehrimizin belediyesinde yapılacaktır. Benim polisim, üzerine düşeni yapıyor. Elinden gelenin ötesinde, elinden gelmeyeni de yapmaya çalışıyor."

Eskişehir'deki trafik karmaşasının araç sayısının fazlalığından ve yolların yetersiz kalmasından kaynaklandığını ifade eden Savaş Yücel, trafik sıkıntısının aşılması için zamana ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

(OÖ)

23.09.2007 15:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title