Haberler

Emniyet Müdürü Cerrah'tan Başkan Topbaş'a 162. Yıl Ziyareti

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 162. Yıldönümü Münasebetiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Makamında Ziyaret Etti.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 162. yıldönümü münasebetiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret etti.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yanında polis memurları ile polis kıyafeti giyen Tolga Günaydın (8) ve Dilara Özsavaş (7) adlı öğrenciler de yer aldı.

Celalettin Cerrah ile çocuklar Kadir Topbaş'a çiçek sunarken, Kadir Topbaş da çocuklara İstanbul ile ilgili hafıza oyunu ve tanıtım CD'si hediye etti.

Tolga Günaydın, görüşmede trafik sorununun çözümünü istedi. Başkan Topbaş da, İstanbul'un kolay bir şehir olmadığını belirterek "Görevde olduğum 3 yıl içinde şehrimizin nüfusu 1 milyon, araç sayısı da 520 bin arttı. Artmaya da devam ediyor. Ancak, trafik sorununu yaptığımız büyük yatırımların yanı sıra emniyet teşkilatımızla birlikte çözeceğiz. Siz trafiğin genetiğini çözeceksiniz biz de yaptığımız büyük yatırımlarla ulaşımı daha rahat hale getireceğiz. Sayın Başbakanımızdan talep ettiğimiz polis kadrosunun verilmesiyle de İstanbul daha aktif hizmet verilen bir şehir olacak. Bu sorunu emniyetle birlikte çözeceğiz" dedi.

Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 162. yılını kutladığını belirten İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da görev yaptıkları 5 yıllık zaman zarfında büyükşehir belediyesinden her konuda yakın ilgi ve yardım gördüklerini söyledi.

Özellikle 162. yılı kutladıkları bu yılda teşekkürlerini sunan Cerrah, şöyle konuştu: "Büyükşehir belediyemizin desteğiyle hem araç ve gereç yönünden hem de Avrupa toplumundaki devletlere karşı yüzümüzü ağartan çok güzel bir misafirhane kurduk. Bugüne kadar yurt dışından Türkiye'ye çeşitli yollarla kanunsuz olarak giren kişilerin tekrar kendi ülkelerine gönderilene kadar ağırlanacağı bir yerimiz yoktu. Belediyemizin katkıları ve Milli Savunma Bakanlığımızın yer tahsisi neticesinde güzel, konforlu bir misafirhaneye kavuştuk. Yarın açılışını yapacağız. Kumkapı'daki bu binanın restorasyonunu yapmamıza vesile olduğu için Başkan Topbaş'a teşekkür ediyorum."

Celalettin Cerrah, giderek yaygınlaşan kamera sistemiyle kırmızı ışık ve trafik ihlallerinin asgariye indirileceğini söyledi. 8 Nisan'da vatandaşlarla birlikte Halk Yürüyüşü yapacaklarını belirten Cerrah, 10 Nisan akşamı da Çırağan Sarayı'nda "Milenyumda Polis Teşkilatının Kıyafeti Ne Olmalı" konulu bir Faruk Saraç defilesi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Emniyet teşkilatının Türkiye'nin gururu olduğunu anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, emniyet teşkilatının özellikle halkımızın güvenli yaşamasını sağlayan ve bu işe fedakarca koşan insanlarımızın bulunduğu 2 asırlık geçmişi olan önemli bir teşkilat olduğunu söyledi.

İstanbul'un çok farklı kültürlerin yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşadığı kozmopolit bir şehir olduğunu anlatan Topbaş, şöyle konuştu: "İnşa ettiğimiz Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesi gelen yabancıların ziyaret ettiği, 'Koşullar nedir, nasıl yerdir?' diye baktıkları önemli bir mekan. Bugüne kadar karşımıza çıkan bir ayıptı. Emniyet Müdürlüğümüz talep etti, biz de kurumsal taassup göstermeden yaptık. İstanbul için çok önemli bir kazanım."

İstanbul'da Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile birlikte kurumsal taassup göstermeden el ele hizmet verdiklerine dikkat çeken Kadir Topbaş, valilikle yaptıkları protokol çerçevesinde güvenlik sorunu olan okul alanlarına MOBESE kapsamında 350 kamera yerleştirmeye başladıklarını, emniyet ile valiliğe diğer konularda da yardım ve desteklerinin süreceğini söyledi.

Başkan Topbaş, hep birlikte şehrin huzurunu güvenliğini ve yaşam kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kırmızı ışıklara konulan kameralarla ilgili bir soru üzerine, şu an İstanbul'un 7 ana caddesine yerleştirdikleri kamera sistemini şehrin tamamına yaygınlaştıracaklarını ifade ederek, tespit edilen ihlalleri fotoğraflarla birlikte emniyete teslim ettiklerini söyledi.

(KT-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title