Haberler

Emniyet Genel Müdürü Olan Vali Köksal, Güvenlik İşini Sevdiğini Söyledi

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Atanan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Hayal Ettiği Makama Gitti. Düzenlediği Basın Toplantısında İdarecilik Mesleğine Başladığı Günden İtibaren Güvenlik Konularına İlgi Duyduğunu Söyleyen Vali Köksal, 'Bu Yeni Görevim Başarılı Olabileceğim Bir Görev' Dedi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü'ne atanan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, hayal ettiği makama gitti. Düzenlediği basın toplantısında idarecilik mesleğine başladığı günden itibaren güvenlik konularına ilgi duyduğunu söyleyen Vali Köksal, ''Bu yeni görevim başarılı olabileceğim bir görev'' dedi.

Valilik Makamı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Köksal, 1.5 yıllık İzmir Valiliği görevi süresince yaptıklarını anlattı. Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan ve boğazı düğümlenen, bunu da sözleriyle ifade eden Vali Köksal, idarecilik mesleğine başladığı günden bu yana güvenlik ve emniyet konularına ilgi duyduğunu, yeni görevinde başarılı olacağını söyledi. İdarecilik mesleğine her başlayan kişinin gönlünde vali olmanın yattığını belirten Vali Köksal şöyle konuştu:

''Vali olduktan sonra da küçük yerden başlarsınız, ondan sonra daha büyük yerlere gidersiniz. Ben merdivenleri basamak basamak çıkarak geldim. Her idareci İzmir gibi bir kentte valilik yapmak ister. Ben İzmir Valiliği'ne geldiğimde 18 yıllık eski bir valiydim ama çok heyecan ve gurur duydum. Emniyet Genel Müdürlüğü ise arızi bir iştir, ondan ötesi nasip ve kısmettir. Önemli olan kişinin o işi sevmesidir. Yapı olarak da ben o işi seviyorum, böyle bir işe atanmak da benim için önemli. Emniyet Genel Müdürlüğü bir tanedir, Valilik hedeflenir de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hedefi olmaz ama gönülden sevilir. Benim emniyete sevgim var idi. Böylesi de nasipmiş. Emniyeti çok sevdiğime göre de, bu benim başarılı olabileceğim bir iş. Emniyete Genel Müdürlüğü yapmak benim şeref haneme yazılacak önemli bir olaydır.''

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR

Daha üst bir göreve atanmasında İzmir halkının büyük rolü olduğunu belirten İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal sözlerini şöyle sürdürdü:

''İzmir halkı ve bütün İzmirliler'e teşekkür etmek ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. İzmir'de örnek idareci anlayışı sergilemeye çalıştım. Bunu yaparken de İzmir'deki uyum bana yardımcı oldu. Kentteki bu uyum büyük şeyler kazandırdı. İzmir Valiliği görevinde bulunduğum 1.5 yıl içerisinde herkesten çok büyük destek gördüm ve uyum ile bir şeyler yapmaya çalıştık. İzmirliler'den aldığım destekle, elimizden geldiğince yöremize ve ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Hizmet yaptığımız süre içerisinde kimseyi incitmemeye, kimseyi kırmamaya özen gösterdik. Şayet kırmış isek kasti olarak değil, görev gereğidir. Görevde bulunduğum süre içerisinde, halkımızın bana ve aileme gösterdiği hüsnü kabulden dolayı şükranlarımı sunuyorum.''

İZMİR'DE SUÇ ORANINDA DÜŞÜŞ

İzmir'e atandıktan sonra ilk iş olarak kentin sorunlarını belirleyebilmek için geniş çaplı bir anket yaptırdığını bu anketten çıkan sonuçlara göre çalışmaya başladığını belirten Vali Köksal, ''İlk ortaya çıkan konu emniyet, asayiş sıkıntıları idi. Bu konuda örnek çalışmalar yaptık. Emniyet'te yapısal değişikliklere gidildi. Huzur timleri, Yıldırım Ekipler ve Toplum Destekli Polis timleri kuruldu. Karakol ve bürolarda çalışan polislerin sokağa daha çok çıkmasını sağladık. Polisi vatandaşlarla kaynaştırdık, daha önce görev yaptığım illerde denediğimiz birtakım projeleri burada birbirine entegre ettik böylece de suç oranında büyük düşüş sağladık'' dedi.

Görev yaptığı 1.5 yıllık süre zarfında yıllardır tamamlanmamış olan çevre yolu, Beydağ Barajı, bitmeyen devlet hastaneleri gibi kangren olmuş sorunların çözümlenmesinde İzmir'deki birlikteliğin büyük etkisi olduğunu anlatan Vali Köksal daha sonra şunları söyledi:

''EXPO konusunda da çok önemli çalışmalar yapılıyor. Belediye başkanlarının Expo'nun kendi bölgelerinde yapması için gösterdiği çabaları normal karşılıyorum. Ancak bu çabanın çalışmalara gölge düşürmemesi, olumsuz etkilememesi gerekiyor. Bu kentteki birlikteliğin sürmesi gerekiyor. Bu birlikteliğin en son örneğini Kalkınma Ajansı'nın kurulması sırasında gördük. Başbakan Yardımcımız İzmir'i ziyaret ettiğinde, Mersin ve Adana'ya kurulması için kararname imzaya açılmıştı. Buradaki herkesin ısrar etmesi üzerine kararname yeniden yazıldı ve yeniden imzalatıldı. İzmir Kalkınma Ajansı, kenti önümüzdeki yıllarda uçuracak.''

''İZMİR SİSTEMİ TÜRKİYE'YE UYGULANACAK''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Oğuz Kağan Köksal, çağın değişmesiyle birlikte suçun niteliğinin ve çeşitlerinin de değiştiğini, İzmir'de uygulanan ve başarılı olan sistemi tüm Türkiye'de uygulamaya çalışacaklarını söyledi. Vali Köksal, ''İzmir'de daha önce uyguladığımız sistemlerin bir toplamını uyguladık. Burada bir tür pilot uygulama yaptık. Bunu kurumsallaştırıp tüm Türkiye'de uygulamayı hedefliyoruz. Bu yeni sistem İzmir'de başarılı olduysa tüm Türkiye'de de başarılı olacaktır'' diye konuştu. Vali Köksal, yeni görevinde ilk olarak bir brifing aldıktan sonra göreviyle ilgili parçaları birleştireceğini ve ondan sonra çalışmaya başlayacağını, yeni bir kurumsal yapıyı kurmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, basın toplantısının ardından tarihi Kemeraltı Çarşısı'na giderek esnafla ve alışveriş yapan vatandaşlarla vedalaştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Vali Köksal'ın ziyaretlerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Susam ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

Turan GÜLTEKİN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title