Haberler

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, Cizre'de

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği güçlü yürüyüşten rahatsız olan çevreler, terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, " Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği güçlü yürüyüşten rahatsız olan çevreler, terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor." dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör operasyonlarına katılan emniyet mensuplarıyla bir araya gelen Lekesiz, Türkiye'nin son yıllarda sosyal, kültürel, ekonomik açıdan büyük bir koşuşturmacanın içine girdiğini belirterek, ülkenin dünyayla uluslararası münasebetlerini her alanda geliştirdiğini, hatta Ortadoğu'da dünyayla ekonomisini entegre eden tek ülke haline geldiğini söyledi.

Gıptayla izlenen Türkiye'nin ilerleyişinin terör örgütleri vasıtasıyla engellenmek istediğini kaydeden Lekesiz, "Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği güçlü yürüyüşten rahatsız olan çevreler terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyor. Bazı çevreler, Türkiye'nin sosyal ve fiziki enerjisini heder edip ayağına bağ olması için PKK terör örgütünü her ne kadar kullanmak istese de buna izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının bölgede son derece büyük fedakarlıklarla görev yaptığını vurgulayan Lekesiz, huzur ve asayişin önemine değindi.

Her mesleğin milletin nezdinde taşıdığı önem derecesinde muteber olduğunu dile getiren Lekesiz, şöyle devam etti:

"Bir millet toplum için devlet için ne kadar muteberse sizin icra ettiğiniz göreviniz de o kadar muteberdir, değerlidir. Esenlik, asayiş, huzur, güvenlik yapılacak tüm çalışmaların, tüm hamlelerin başıdır. Huzur, asayiş, esenlik ve güvenlik olmazsa ülkenin sahip olduğu servet, potansiyel kaynaklar zenginliğe dönüştürülemez, daha güçlü bir geleceğin inşası mümkün olmaz. Huzur ve güvenlik her işin başını oluşturur. Sizler de burada bunun için görev yapıyorsunuz."

Güvenlik güçlerine teşekkür

Bölgede devam eden terör operasyonlarının başarıyla sonuçlanacağını vurgulayan Lekesiz, emniyet ve silahlı kuvvetler mensuplarının, insanların yarınının bugününden daha iyi olması için büyük fedakarlıklar yaptığını ifade etti.

Terör ve teröristle mücadele ederken 3 noktaya çok dikkat ettiklerini belirten Lekesiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör ve teröristle yapılan mücadelenin hukuk sınırları içinde yapılması çok önemliydi, bu konuda her bir güvenlik görevlisi azami derecede önem gösterdi. İkinci konu operasyonlar sırasında teröristle sade vatandaşın, dürüst düzgün vatandaşlarımızın ayırt edilmesi konusunda azami derecede özen gösterilmesi çok önemliydi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda buna çok özen gösterdiniz, hatta bu özenden dolayı gerekirse şehit oldunuz, gerekirse yaralılar verdiniz. Masum insanlarımıza zarar vermemek için en üst düzeyde hassasiyet gösterdiniz. Üçüncü husus ise Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Mehmetçiğimizle birlikte uyum, ahenk, dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma içinde mücadele ettiniz. Bu üç hususta gösterdiğiniz gayret için teşekkür ediyorum."

Lekesiz, daha sonra emniyet mensuplarının taleplerini dinledi.

Toplantının ardından Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Cizre Kaymakamlığına geçen Lekesiz, burada ilçeyle ilgili brifing aldı.

Esnaf ziyaretinde de bulunan Lekesiz, polis noktalarını gezdikten sonra İdil ilçesine geçti.

İdil'de tamamlanan terör operasyonuyla ilgili bilgi alan Lekesiz, emniyet mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Lekesiz Türkiye Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

title