Haberler

Emniyet Genel Müdürü İddialı Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Görevine Başlayan Oğuz Kaan Köksal, Polisin Genel Müdürü Olmaktan Onur Duyduğunu Belirtti ve Suçlulara Gözdağı Veren Sözler Sarfetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine başlayan Oğuz Kaan Köksal, polisin genel müdürü olmaktan onur duyduğunu belirterek, "Kanun tanımazların korkulu rüyası, mazlumların sığınacağı bir liman olacağız" dedi.

Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ne gelişinde resmi törenle karşılandı.

Köksal, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Polis Akademisi Başkanı ve tüm daire başkanlarının hazır bulunduğu törende, bir konuşma yaptı.

Polis teşkilatının insan haklarının teminatı olduğunu belirten Köksal, "Bu teşkilat bundan sonra hep birlikte insanlarımızla hizmet edebilmek için kanun ve nizamların kendine tanıdığı görevleri insan haklarına bağlı anayasa çerçevesinde kanun hakimiyetini kuracak, en iyi şekilde arkadaşlarımızın görevlerini yerine getireceğine inanıyorum" dedi. Köksal, şöyle konuştu:

"Daha uyanık daha gayretli ve daha bilgili daha iyi eğitim almış bir polis olarak, vatandaşımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. Bunu yarken en üst amiriniz olarak EGM'den en alttaki polis memuruna kadar teşkilat içindeki herkes kendilerine düşen görevi biraz da belki kendine düşenin de ötesinde bir fedakarlık yaparak yürüteceklerdir.

Polislik mesleği hepinizin bildiği içinde yaşadığı gibi başka mesleklere benzemeyen bir toplumdur. Çok fedakarlık özveri isteyen bir meslektir. Ama bunun yanı sıra da oldukça şerefli bir meslektir. Çünkü insanlarımız her şeyiyle sizlere güvenip en önemli hakkı olan yaşama hakkı, mülkiyet hakkı, diğer anayasanın teminatı altına alınmış temel hakları için sizlere güveniyor. Eğer sizler varsanız, sizler bu görevi iyi yapıyorsanız, artık onlar da rahat ve huzur içinde olacaktır.

Bu düşüncelerle hareket edeceğiz. Polisimiz özellikle yeni gelişen teknolojiyi üzerine alacak. Teknoloji derken sadece makine teçhizat anlamında söylemiyorum. Diğer plan ve projeler ki bu konuda özellikle toplum destekli polis çalışmaları ve ulu önder Atatürk'ümüzün Cumhuriyet'i biz kurduk, sizlere emanet ediyorum dediği gençlerimize, bilhassa sahip çıkabilecek gençlerimiz üzerinde oynana bir takım oyunları engelleyebilecek bununla ilgili çalışmalar bu bakımdan çocuk şubeleri, gençlik şubelerimizde halkla iyi ilişkilerimizi bundan sonra çok daha üst düzeye çıkartmaya çalışacağız."

KAMUOYU DESTEĞİ

Polisin vatandaş desteğini arttırmayı hedeflediğine dikkat çeken Köksal, "Çünkü eğer kamu oyu desteğini alıyorsanız, başarı arkasından mutlaka geliyor demektir. Onun için polis teşkilatımız, bu güne kadar hep var olan kamu oyu desteğini daha üst düzeye daha iyiye çıkartmak için hep birlikte gayret edeceğiz" diye kaydetti.

BASINA ÖZEL İLGİ

Törenin ardından basın mensuplarıyla özel bir görüşme için yardımcılarıyla Mavi Salona geçen Köksal, soruları yanıtladı. Yapmayı planladığı çalışmalar hakkında basına bilgi veren Köksal, "Biz EGM olarak, sayın valilerimize, destek onların lojistik imkanları, Eğitim imkanı, ve projelendirme yol açma, ve bir takım ayrıca kendimize düşen işleri yaparak işbirliğini en üst düzeye çıkartıp, en güzel şekilde hizmet etme gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

SÖZCÜLÜK

20 senelik valilikten sonra önemli bir kurumun başına atanmaktan gurur duyduğunun altını çizen Köksal, bir soru üzerine Basın Sözcülüğün genişletileceğini zaman zaman konuyla ilgili birim başkan, yardımcısı yada şube müdürlerinin bilgi vereceğini söyledi. Köksal şöyle konuştu:

"Zaten bizim emniyet teşkilatı içinde zaten öyle bir makam yok. O ihdas edilmiş bir makam. Benim idare tarzımda, önemli noktalarda bilgileri zaten ben arkadaşlara iletirim. Genellikle daire müdürlerine orada veya ilgili müdür muavinlerimize veya ilgili şube müdürlerimize, mümkün olduğunca basına bilgi verme konusunda daha bir şeffaf, daha bir rahatlık, onlara da yetki vererek bu işi yürüttürmeye çalışacağız. Trafik haftasıysa, trafikle ilgili müdür muavini arkadaşım veya daire başkanımız bilgi vermesi daha doğal olur. Konunun durumuna göre tek değil, sözcülüğü genişletmiş olacağız."

Son dönemde yaşanan polis-asker, polis-jandarma gerginliklerine yönelik bir soruya ise Köksal, "Ben bugüne kadar böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Böyle bir sıkıntı olduğuna da inanmıyorum. İlişkilerimizi en iyi şekilde en üst düzeyde sağlayıp, tüm toplumsal sorunların üzerinden geleceğiz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title