Haberler

Emniyet Genel Müdürü Altınok, Polis Teşkilatının 172'nci Yıl Dönümünü Kutladı

ANKARA'da, 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde düzenlenen programda; Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şehir mezarlarına çiçek bıraktı.

ANKARA'da, 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde düzenlenen programda; Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şehir mezarlarına çiçek bıraktı. Başkentte polis teşkilatının 172'nci kuruluş yılı dolayısıyla Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde bir program düzenlendi. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, polisler ve şehit yakınlarının katıldığı şehitlikteki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Emniyet Genel Müdürü Altınok'un çelenk bırakmasının ardından saygı atışı yapıldı.

Törende konuşan Altınok, "Tük polis teşkilatının 172'nci kuruluş yıl dönümünde vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen siz yiğitlere minnet ve şükranlarımızı iletmek üzere huzurunuzdayız. Kahramanlıklarınız tarihin altın sayfalarında yer alırken Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün ebediyete kadar sürmesinin mührü olmuştur. Fedakarlıklarınız hemen her alanda verdiğimiz müdahale için gerekli güç ve kararlığa ilham kaynağıdır. Türk polis teşkilatının her mensubu sizler gibi ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını vermekten kaçınmayacaktır. Her Türk evladının düşlediği şehitlik mertebesine yükselen yiğitlerimiz ebedi makamlarında rahat uyusun" dedi.

Yapılan konuşmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Program, şehit mezarlıklarına çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

DİYARBAKIR ŞEHİDİNİN OĞLU, TÖRENE KATILANLARI DUYGULANDIRDI

Öte yandan törene 2016 yılında, Diyarbakır'da şehit düşen polis memuru 46 yaşındaki Mustafa Yiğitalp'in 4 yaşındaki oğlu Arda da katıldı. Annesiyle birlikte törene katılan Arda, önce özel hareket polislerinin yanına giderek, saygı duruşunda bulundu. Polis şapkası takan Arda, ardından babasının mezarının başına gitti. Burada mezarı seven Arda, kendisine verilen çiçekleri mezara dikti. Arda'nın bu hareketleri törene katılanları duygulandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Altınok Polis Haftası Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title