Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Şırnak Valisi Aktaş, veda etti

ŞIRNAK Valiliği görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Aktaş için veda programı düzenlendi.

ŞIRNAK Valiliği görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Aktaş için veda programı düzenlendi. Aktaş, Şırnak'ta huzur ve güven ortamının hakim olduğuna dikkat çekerek, "Devletimizin, hükümetimizin bizlere verdiği bu görevi Şırnak'a hizmet noktasındaki görevleri el birliği ile yapmaya çalıştık" dedi.

Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş için veda programı düzenlendi. Programa Aktaş'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Yarka, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Sosyal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

'ALLAH'A ŞÜKÜR ŞIRNAKIMIZ DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELDİ'

Programda konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Şırnak'ın başta terörden kurtulması için ve kentin gelişip kalkınması için el birliğiyle çalıştıklarını söyledi. Şırnak'ta huzur ve güven ortamının hakim olduğunu belirten Aktaş, "2015 ve 2016 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın çukur ve barikat terörü nedeniyle birçok yiğidimiz canını verdi. Birçok yiğidimiz de gazilik mertebesine ulaştı. Bu yönüyle çok büyük bir bedel ödedik. Bunun yanında da şehrimiz maalesef büyük bir yıkıma uğradı. PKK terör örgütü 30-35 yıllık yaptıklarına ilave olarak çukur ve barikat terörüyle Şırnaklı hemşerilerimizin evlerini başlarına yıktı. İl merkezimiz ve ilçelerimizi büyük oranda tahrip etmişti. Ama şükürler olsun önce kahraman güvenlik kuvvetlerimiz jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız büyük bedeli de göze alarak önce bu terör tehdidini bertaraf etti. Allah'ın izniyla Şırnak'ımız huzura kavuştu. Devletimizin buraya aktardığı kaynaklarla yine o örgütün yaktığı, yıktığı şehrimizi hem altyapımızı hem üst yapısıyla bugün için çok daha iyi bir noktaya getirdik. Allah'a şükür Şırnakımız daha iyi bir noktaya geldi. Devletimizin, hükümetimizin bizlere verdiği bu görevi Şırnak'a hizmet noktasındaki görevleri el birliği ile yapmaya çalıştık. Bu görevlerimizi tabi ki her kademedeki mesai arkadaşımızla birlikte yaptık. Ben Şırnak'ın geldiği bu noktayı her şeyden önce en başta kahramanca bu bölücü terör örgütü ile mücadele eden şehrimizin terörle anılmasına rağmen özellikle son yıllarda askerimizin polisimizin, jandarmamızın korucularımızın ortaya koyduğu kahramanlığın bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Eğer bu huzur ve güven ortamı sağlanmamış olsaydı biz bu hizmetleri de alamazdık ve ilimiz hem sosyal yönüyle, hem ekonomik yönüyle bu noktaya gelemezdi. Onun için bu emeği ortaya koyan güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Bu mücadelede kanını döken şehitlerimiz rahmetle yad ediyorum. Allah bizleri onlara mahcup etmesin" dedi.

Konuşmaların ardından Aktaş'a yaptığı hizmetlerden dolayı Şırnak Valiliği, belediye ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından plaket verildi. Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ın bugün Ankara'ya giderek görevine başlayacağı bildirildi.

- Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Şırnak Valiliği Mehmet Aktaş Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title