Haberler

Emniyet, Gençleri "Mutluluğa" Çağırıyor

İzmir Emniyet Müdürlüğü, gençlerin terör ve suçtan korunması için "MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi"ni hayata geçirdi.

MUSTAFA YILDIRIM - İzmir Emniyet Müdürlüğü, gençlerin terör ve suçtan korunması için "MutluLook (Mutlu Bakış) Projesi"ni hayata geçirdi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından yürütülen proje kapsamında İzmir genelindeki tüm 9. sınıf öğrencileri hedef kitle olarak belirlendi.

Projeyle, suç ve suçlulara karşı yürütülen aktif mücadelenin yanında, gençlerin devlete olan güvenlerinin artarak devam etmesi, polis-halk ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

İzmir genelindeki 417 okulda 70 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen ekipler, "Gidilmeyen okul, anlatılmayan öğrenci kalmayacak" prensibiyle hareket ederek, okullarda verilen seminerlerin yanında öğrencilerle birebir görüşmeler de yapıyor.

Konularında uzman polis ekipleri, bu görüşmelerde suç örgütlerinin hedefindeki "dezavantajlı gruptaki gençleri" bilgilendirerek bilinçlendirmeye, karar vermeden önce düşünmeye sevk edecek kabiliyeti ve vizyonu kazandırmayı amaçlıyor.

Okullardaki sunumlarda, öğrencilere doğru bilgi, gerçek arkadaş, güçlü iletişim, önyargılardan arınma, kendini tanıma, hayatın amacı için hedef koyma gibi ana başlıklarda bilgilendirici faaliyet yürütülüyor. Okullar için uyarıcı afiş ve broşür hazırlayan, stant kurarak anahtarlık, kalem gibi hediyeler dağıtan ekipler, sunumlarını görsel anlatım ve tiyatral gösterilerle destekliyor. Bir sosyal medya hesabı ve internet sayfası bulunan proje kapsamında öğrencilere proje logosunun basılı bulunduğu t-shirt ve ajandalar hediye ediliyor.

Kısa film yarışması

Mutluluğu Kaydet Projesi' kapsamında Mutlu Bakış Projesi sunumlarında "dinleyici" rolü alan öğrencilerin, görevli polis ekiplerinin verdiği mesajlar doğrultusunda kısa filmlerin değerlendirileceği bir de yarışma hazırlandı. Proje kapsamında verilen konferanslardaki ana başlıklar doğrultusuna hazırlanacak kısa filmlerden dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verilecek.

Amaç bilinçli gençlik, huzurlu toplum

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin genç bir nüfus yapısına sahip olduğunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordinasyon halinde öğrencilere ulaşarak, onların suça karşı korunması ve terör örgütlerinin istismarına kapalı hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Yapılan araştırmalarda işlenen suçların yaklaşık yarısının 25 yaşın altındaki genç ve çocuklar tarafından işlendiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Uzunkaya, terör örgütlerinin eleman temin etmelerinin engellenmesi, örgüt mensuplarının teslim olmalarının sağlanması, terörle mücadele alanında halk desteğinin kazanılması için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Toplumun barış ve huzurunu amaçladıklarını anlatan Uzunkaya, şunları söyledi:

"Suç örgütleri gençleri kullanırken, ergenlik dönemi zaafiyetlerinden faydalanmakta, militan kimliği oluşturma sürecinde birebir ilgilenerek duygu ve düşünce sistemlerini değiştirmektedir. O halde, Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görev, ergen psikolojisini daha iyi kavrayıp, örgütlerden daha önce ve kararlı bir biçimde gençlere ulaşmaktır. Ayrıca gençlerin sözde 'insani ilişkileri' kullanılarak kandırıldığını, süreci sadece adli uygulamalarla engellemenin mümkün olamayacağını da bilmek gerekir. Belki de kolay olan suç oluştuktan sonra adli süreci işletmektir. Zor olan ise suç oluşmadan olumsuzlukları ortadan kaldırarak bireyi kazanmaktır. 'MutluLook' bu kapsamda 'suça götüren unsurlar nelerdir' sorusunu sormuş, bilginin, arkadaşlığın iletişimin, önyargısızlığın bireyin kendisinin fark edebilmesini ve nihayetinde bir yaşam hedefinin önemine vurgu yaparak etki alanını genişletmiştir. Böylece sadece terörizmle mücadele etmekten öteye geçilerek tüm suçları engelleme çabası içerisine girilmiştir."

Uzunkaya, tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında öğrencilerin katılımıyla anket çalışmalarının yapıldığını, olumlu geri dönüşler alındığını ve İzmir Emniyet Müdürlüğü makamına teşekkür mesajlarının geldiğini belirterek, bunu projenin amacına ulaştığını gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Terörle Mücadele Şubesi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title