Haberler

Emniyet Artık Uyarmayacak!

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bundan böyle seyyar radar ikaz levhası kullanılmayacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, hız sınırını aşan sürücüler üzerinde yakalanacağı algısını artırmak ve tüm karayolu güzergahlarında başta hız ihlali olmak üzere kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verildiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, basın yayın organlarında "Karayollarındaki radar uyarı levhası uygulamasına son verilmesi" ile ilgili yer alan haberler üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü bildirildi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 51., 52. maddeleri ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 100 ve 101. maddeleri ile karayollarında yapılacak hız limitleri ve denetleme usullerinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, belirlenen hız sınırlarına uyulması ile hız denetimlerinde etkinliğin sağlanabilmesi amacıyla radarla yapılan hız kontrollerinin sürücülerin rahatlıkla görebileceği açık ve net noktalar ile radar ikaz levhalarının bulunduğu güzergahlarda yapılmasının, levha bulunmayan bölgelere levha konulmasının sağlanmasının, radar ikaz levhasının bulunmadığı yerlerde kontrol yapılması durumunda ise radar aracının konuşlandırıldığı yol kesiminin gerisine sürücülerin rahatlıkla görebileceği şekilde hız kontrolü yapıldığına dair "Bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır" yazılı seyyar ikaz levhası konulmasının, değişik tarihlerde yayımlanan genelge ve talimatlarla trafik kuruluşlarından istendiği belirtildi. Açıklamada, son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizinin yapıldığında, hız ihlallerinin radar ikaz levhası ile radar aracının bulunduğu yer arasındaki yol kesiminde olmadığının, radar aracının geçilmesiyle birlikte hız ihlalinde bulunduğu ve trafik kazalarının da bu bölgelerde meydana gelmediğinin anlaşıldığını ifade edildi. Levhaların kullanılması ile ilgili herhangi bir kanun veya yönetmelik hükmünün olmadığının altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Diğer ülkelerdeki uygulamalarda ise hız denetimlerinin yapıldığı karayollarında bu şekilde bir uyarı levhası kullanılmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle hız sınırını aşar sürücüler üzerinde, yakalanacağı algısını artırmak ve tüm karayolu güzergahlarında başta hız ihlali olmak üzere kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla, seyyar radar ikaz levhası uygulamasına 11 Mart 2013 tarihli genelge ile son verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title