Haberler

Emma" ve "Sarp" Kaçakçıların Korkulu Rüyası Oldu

Muş'ta eğitimli köpekler, hassas burunlarıyla yasa dışı faaliyette bulunanlara göz açtırmıyor.

YAHYA SEZGİN - Muş'ta eğitimli köpekler, hassas burunlarıyla yasa dışı faaliyette bulunanlara göz açtırmıyor.

Kentte, "süper burunlar" olarak nitelendirilen eğitimli dedektör köpekler "Emma" ve "Sarp", farklı bölgelerde oluşturulan arama noktalarında güvenlik güçleriyle kaçakçılara geçit vermiyor.

"Emma" ve "Sarp" keskin koku alma yetenekleriyle özellikle uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerine destek veriyor.

Muş Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alan "Emma" ve "Sarp", bir aylık sürede katıldıkları operasyonlarda 37 kilo 380 gram esrarın bulunmasında güvenlik güçlerine yardımcı oldu.

Zorlu eğitimden geçiyorlar

Aldıkları zorlu eğitimin ardından operasyonlarda sergiledikleri başarıyla uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesinde önemli rol alan "Golden Retriever" cinsi "Emma" ile "Belçika Malinois" cinsi "Sarp", güvenlik güçlerine yürüttükleri mücadelede katkı sağlıyor.

Üstün koku alma duyuları sayesinde kokuya odaklanarak gizli bölmelere yerleştirilen uyuşturucu maddeleri ile diğer kokuları ayırt edebilen dedektör köpekler, 3 aylıkken zorlu eğitim almaya başlıyor.

İlk 3 ayda sosyalleşme eğitimi alan "süper burunlara" sonraki süreçte top ve oyuncakla oynama eğitimi veriliyor.

Uyuşturucu madde arama köpeği olabilmesi için bu 3 madde ile oynaması gereken köpekler 3 aydan sonra pentatlon eğitimiyle yükseğe çıkma, kaygan zeminde, karanlık odada ve ses çıkartılacak bir odada oynama eğitimi alıyor.

Eğitimcileri tarafından bütün seslere alıştırılan köpeklere 6 aydan sonra 9 çeşit uyuşturucu 10'ar günlük ara ile tanıtılıyor.

Eğitimleri oyun gibi algılayan dedektör köpekler, uyuşturucu madde aradığından habersiz, operasyon bölgesinde oyuncaklarını bulmaya çalışıyor. Arama esnasında yasa dışı maddeleri bulduklarında sevinen köpekleri, eğiticileri çok sevdikleri oyuncaklarıyla ödüllendiriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title