Haberler

Emlak Konut'tan 9 Mi·lyar Liralık 5 İ·hale

Emlak Konut GYO, yaklaşık 9 milyar TL satış gelirine sahip 5 ihale gerçekleştirdi.

Şirket açıklamasına göre, Emlak Konut GYO, aralarında Galatasaray'ın Riva'daki arsası ile Tariş Kooperatifler Birliği'nin İzmir Alsancak'taki arsasının de olduğu 5 dev projenin ihalesini haziran ayında tamamladı.

İstanbul Riva, Zeytinburnu, Tuzla ve 2 etaptan oluşan İzmir Alsancak'taki 1 milyon 327 bin 352 metrekare büyüklükteki 5 proje için gerçekleştirilen ihaleler neticesinde yaklaşık 9 milyar TL satış geliri bekleniyor. Emlak Konut GYO, bu 5 ihaleden minimum 3,2 milyar TL şirket payı alacak.

Riva'daki bir milyon 76 bin 20 metrekarelik arsa için gerçekleştirilen ihaleyi 3,1 milyar liralık teklif kazanırken, Alsancak'ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede iki etap halinde ihale edilen arsaların saışı karşılığında 3,9 milyar TL taahhüt edildi.

Tuzla-İçmeler'de 10 bin 998 metrekare arsa ihalesinden satış toplam geliri olarak taahhüt edilen rakam ise 185 milyon TL olarak gerçekleşti.

"Yıl sonunda 15 milyar liraya ulaşmayı bekliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, haziran ayı bitmeden ihalesini gerçekleştirdikleri 5 proje ile 9 milyar liralık bir değer oluşturma başarısı gösterdiklerini belirterek, yılın ikinci çeyreğinde girilen yeni dönemin piyasalara olumlu etkisi olduğunu aktardı.

Gayrimenkul firmalarının ihalelere yoğun ilgisinin ve rakamların bu seviyelere çıkmasının ülkeye ve Emlak Konuta olan güvenin işareti olduğunu kaydeden Kurum, daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve istihdam sağlamaya devam ettiklerini bildirdi.

Kurum, bu yıl 1,5 milyar liralık arsayı ihale edeceklerini ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar liralık iş yapacaklarını belirterek, 5 ihalede ulaştıkları yaklaşık 9 milyar liralık toplam hasılatla bu hedeflerinin önemli bir bölümünü gerçekleştirdiklerini anlattı.

Genel Müdür Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mevcut ihale takvimimiz değerlendirildiğinde ihalesini yapacağımız yeni arsalarla birlikte yıl sonu itibariyle projelerimizin toplan hasılatının 15 milyar liraya ulaşmasını beklemekteyiz. Sürdürülebilir kalkınmanın göstergesi olarak bugüne kadar devletimizin de desteğiyle birçok adım attık, piyasada oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda elimizi taşın altına koyup kampanyalar düzenledik, atılımlar yaptık, finans kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduk. Her zaman dile getirdiğim gibi biz Emlak Konut olarak ülkemizin yarınlarına güveniyoruz, İnşallah şu ana kadar ihalesini tamamladığımız 5 projemiz haricinde yakın zamanda duyurusunu yaptığımız İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın da ihalesini yapmayı planlamaktayız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Galatasaray İstanbul Tuzla Riva Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title