Haberler

EMITT'te Ayvalık standına yoğun ilgi

Güncelleme:

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 24. kez kapılarını açtı.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 24. kez kapılarını açtı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan fuarda dünyanın ve Türkiye'nin her bir köşesinden gözde tatil rotaları bir araya geldi. Dünya'nın dört bir yanından 100'e yakın ülkesinden katılım sağlandığı fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel tarafından yapıldı.

Turizm alanında Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Ayvalık'ın da katıldığı fuarda yüzlerce belediye arasında en çok ilgi gören stantlardan biri de Ayvalık standı oldu.

Açılış konuşmaları ile başlayan fuarın ilk gününde Ayvalık standına birçok il ve ilçenin belediye başkanları, gazeteciler, televizyon habercileri ve sektörün içerisinden kurum temsilcileri adeta akın etti.

İstanbul'daki fuarda Ayvalık standını; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da sık sık ziyaret ederek yalnız bırakmadı.

Büyük ilgi gören stantta; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in öncülüğünde kısa bir süre önce kurulan Ayvalık Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği'nin de turizmcilerle yoğun temaslarda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) bünyesindeki turizm sektörü temsilcilerinin de hazır bulunduğu stantta, Dünya'nın ve Türkiye'nin en önemli tur operatörü firmalarla bağlantılar kurularak Avrupalı turistlerin ilçeye çekilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Hedef Ayvalık turizmini 12 aya yayabilmek

24. kez kapılarını açan EMİTT Fuarı'na 5 yıl aradan sonra ilk kez katılan Ayvalık'ın aradan geçen bu sürece rağmen halen daha her zamanki gibi yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Mesut Ergin, amaçlarının ilçenin turizm gelirlerini 12 aya yaymak olduğunu vurguladı.

EMİTT gibi uluslar arası fuarların öncelikle turizmdeki ziyaretçi portföyünü değiştirebilmek adına önemli olduğuna işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Bizim için uzun vadede senede 6-7 ay boyunca çekebileceğimiz kültür turizmi için gelenler Ayvalık'ta ekonomiye can verecektir. Yoksa 45 günde, 2 ayda nüfusun 10 katına çıkması düşünülenin aksine ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlamıyor. Öncelikle süreyi uzatmalıyız. 'Kültür Turizmi' denilince sadece müzeler, binalar akla gelmemeli. Gastronomi, yani yemek kültürü de önemli. Onlarca çeşit otumuz, zeytinyağımız ve mezelerimiz var. Bunlar da turizme hizmet etmeli. Mimari yapımız, tarihimiz hepsi insanları Ayvalık turizmine çekmeli. Sadece denize girilecek zamanda değil, her zaman turizm bir kaynak olabilmeli. Amacımız Ayvalık'ımızı koruyarak her yönüyle tanıtmak. Bu tür fuarlara daha çok katılmalı, başka platformlarda da Ayvalık'ı her yönüyle tanıtmalıyız" dedi.

Belediye Başkanı Ergin ziyaretçilerle bizzat ilgilendi

Ayvalık'ın doğal güzelliklerinin, mimari yapısının, zeytininin, gastronomisinin, tarihinin ön plana çıkarılmaya çalışıldığı stantta yapacakları bağlantılarla bu hedefe ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Ergin'in, standı ziyaret eden her ziyaretçiyle bizzat ilgilenmeye çalışması ise takdirle karşılandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Ayvalık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title