Haberler

Emitt Fuarındaki Van Standına Büyük İlgi

İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde Açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'ndaki (Emitt) Van Standı Ziyaretci Akınına Uğruyor. Tarım Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdullah Günday, Sanatçılar Bedri Ayseli ve Aydın Aydın Standı Ziyaret Etti.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'ndaki (EMİTT) Van standı ziyaretci akınına uğruyor. Tarım Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler, TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdullah Günday, sanatçılar Bedri Ayseli ve Aydın Aydın standı ziyaret etti.

Ankara'dan İstanbul'a gelerek memleketi Diyarbakır standını ziyaret eden Tarım Bakanı Mehdi Eker, beraberindeki heyetle birlikte Van standını da ziyaret etti. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İstanbul Van Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik, Van Belediyesi Kültür Müdürü Sinan Bağlı ve İl kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu tarafından karşılanan Bakan Eker, Van'a geldiğinde kahvaltı yaptığı 'Bak hele bak' lakaplı işletmeci Yusuf Konak'ı karşısında görünce hemen karşılıklı espriler patladı. Konak, standı ziyarete gelenler gibi Bakan Eker'e de Van ile ilgili ödüllü bilmecelerini sıraladı. Konak'ın 'Yazın yaştır kurumaz, kışın tuzludur çürümez' ve 'Allah yapar yapısını, bıçak açar kapısını' bilmecelerini yönelterek cevaplamasını istedi. Bakan Eker, bilmecelere tek tek cevap vermeye başladı. İlk bilmecenin cevabını 'Peynir' ikincisini de 'Karpuz' olarak cevaplayan Bakan Eker, önce Yusuf Konak'tan hediyeleri kaptı ardından kendisine Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz'un ikram ettiği tandır ekmeği ile otlu peyniri afiyetle yedi.

TÜRKİYE'DEKİ ENDEMİK BİTKİLERİN ENVANTERİ ÇIKARILACAK

Van peynirine lezzet veren endemik bitkilerle ilgili Türkiye'de bu yıl bir envanter çalışması yapacaklarını ifade eden Bakan Eker, Van'ın birçok marka ürünü ve turizm değerine sahip olduğuna işaret etti. Eker "Van'ın, kedisi, kalesi, gölü ve peynir gibi birçok ürün ve değeri ile marka haline gelebilir. Çünkü Van'da çok iyi bir potansiyel var. Bu yıl Türkiye'deki endemik bitkileri, bunların kayıt işlemlerini yapan bir projeyi hayata geçirdik. Çünkü ülkemiz dünyadaki endemik bitki türlerinin tek başına yaklaşık 3'te 1'ine sahip ve bunların önemli miktarı da doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri'nde bulunmaktadır. Bunlarla ilgili herhangi bir araştırma yapılır ve bir çeşit geliştirilirse Türkiye'nin de endemik bitkilerden hak etme imkanı olur. Van peynirine tat veren sirmo da bunlardan bir tanesi" dedi.

Van standında kendisine gösterilen sıcak ilgiden memnun olan Bakan Eker, Van Belediyesi Kültür Müdürü Sinan Bağlı tarafından 'Akdamar Adası' işlemeli tabak ve fincan hediye edildi.

VALİ GÜLER VE SANATÇILAR DA VAN STANDINI ZİYARET ETTİ

Van standı ziyaretci edenler arasında bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler ise Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ve Vanlı turizmciler tarafından karşılandı. Vali Güler, burada 'Bak hele bak' lakaplı Yusuf Konak tarafından kendisine yöneltilen ödüllü bilmecelere cevap vermeye çalıştı. Van'la ilgili bilmecelerin cevap veren Vali Muammer Güler'e konak tarafından Van kedisi kartpostal ve çeşitli hediyeler verdi. Bir süre standa katılımcılarla sohbet eden Vali Güler, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek ayrıldı. Daha sonra fuara gelen TRT İstanbul Bölge Müdürü Abdullah Günday, Türk Halk Müziği sanatçıları Bedri Ayseli ile Aydın Aydın'da Van standını ziyaret ederek, kendilerine lavaş ekmek arasında ikram edilen otlu peyniri afiyetle yedikten sonra ayrıldı.

(MET-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title