Haberler

Emitt Fuarı Çeşmeli Turizmciye Umut Verdi

Güncelleme:

EMITT Turizm Fuarı'ndaki İzmir'in turizm cenneti Çeşme ilçesinin​ standına olan yoğun ilgi, Çeşmeli turizmciye 2018 yılı sezonu için umut verdi.

Çeşme Belediyesi öncülüğünde ​hazırlanan, ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Alaçatı Turizm Derneği'nin destek verdiği, Çeşme'nin özelliklerinin öne çıkarıldığı özgün dekoruyla dikkatleri üzerine Çeşme standı, fuarın ilk gününden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Fuar ziyaretçileri, caz müziği eşliğinde verilen kokteylde de Çeşme standını hınca hınç doldurdular. Kokteylde ziyaretçileri, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri ve turistik otellerin yetkilileri ağırladılar. Çeşme'de geçmiş dönemde görev yapan eski Emniyet Müdürü Hakan Becel de kokteyl boyunca Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve meslektaşı İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer ile sohbet etti.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ve turistik otellerin yetkilileri, fuar süresince Çeşme standının ziyaretçileri ile yakından ilgilenirken, Çeşme ve turistik oteller hakkında bilgi verdiler. Ziyaretçilere çok sayıda tanıtıcı broşür de dağıtıldı.

"2018 İYİ BİR YIL OLACAK"

EMITT fuarı ve 2018 turizmi beklentileri hakkında açıklamada bulunan ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, EMITT fuarının Çeşme turizmi için çok önem taşıdığını belirterek, "EMITT, iç turizm için önemli bir fuar. Çeşme olarak geçtiğimiz yıl yedi turizm fuarına katıldık. Her turizm fuarına katılmaya özen gösteriyoruz. Ayrıca yurt dışında, Almanya, Hollanda, İngiltere, İran gibi ülkelerde açılan turizm fuarlarına da katılarak Çeşme'yi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tanıtımlarla, her geçen sene, Çeşme turizminde artış kaydediliyor. O nedenle fuarları yakından takip ederek, katılıyoruz. En önemli fuarlardan birisi olan EMITT, her yıl üstüne koyarak büyüyor. Bizim tek dileğimiz, 2018'in 2017 yılından daha iyi bir yıl olması ve yaşanan sıkıntılardan en az etkilenmesi. Türkiye'nin riskli ülke olarak görülmemesi beklentisi içindeyiz. İngiltere'de yüzde 40 artış gözlerken, Almanya, Hollanda ve Rusya pazarında da önemli artış gözlemliyoruz. 2014-2015 yıllarında yaşadığımız turizm rakamlarını yakalamayı bekliyoruz. 2018 sezonunu sabırsızlıkla bekliyoruz. 2018, iyi bir yıl olacak" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA İLGİ ÇOK YOĞUN"

Yurt dışında açılan fuarlarda Çeşme'ye yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Veysi Öncel, "Özellikle İngiltere ve Hollanda fuarlarında ilgi çok büyüktü. Turistlerin Türkiye alışkanlıkları var. Bu alışkanlıklarından dolayı Çeşme'den vazgeçemiyorlar. Türkiye'ye gelemedikleri için çok üzgünlerdi. Bu yıl rotalarını Türkiye'ye çevirdiklerini gördük. 2018'in diğer yıllardan çok daha iyi olacağını umut ediyoruz. Çeşme için 2017 yılı iyiydi. Ama 2018'in çok daha iyi olacağı beklentisi içindeyiz" dedi.

"ALAÇATI OT FESTİVALİ İÇİN REZERVASYONLAR YÜZDE 70'E ULAŞTI"

Sömestr tatili nedeniyle açık olan otellerdeki doluluk oranının yüzde 80'i bulduğunu açıklayan ÇEŞTOB Başkanı Öncel, "Bu dolulukla, 'Çeşme'de turizm iki ay' diyenlere iyi bir cevap vermiş oluyoruz. Sevgililer Günü'nde yine otellerimiz ilgi çok büyük. Arkasından da Alaçatı Ot Festivali geliyor. Alaçatı Festivali nedeniyle yaptığımız rezervasyonlar şimdiden yüzde 70'e ulaştı. Alaçatı Ot Festivali ile birlikte sezon da başlamış olacak. Çeşme turizminin eskisinden çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇEŞME'NİN GELECEĞİ AÇIK"

Çeşme standının özgünlüğünün de dikkatleri çektiğini vurgulayan Öncel, "Standımız, bir firma tarafından özel olarak dekore edildi. Çeşme Belediyemizin büyük katkısı ile stant hazırlandı. Bizler de ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Alaçatı Turizm Derneği olarak katkı koyduk. Çeşme'deki bu birlik ve beraberlik, son derece güzel. Bütün amacımız, Çeşme'yi ileriye taşımak. Çeşme turizmini en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Termal tedavi merkezimiz de açıldıktan sonra, yeni ve büyük tesislerin de Çeşme turizmine katılması ile, Çeşme adından çok daha fazla söz ettirecek. Çeşme'nin geleceği açık" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hollanda Türkiye Alaçatı Çeşme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title