Haberler

"Emitt 2007 Fuarı"

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin Uluslar Arası Alanda Tek Turizm Fuarı Emitt 2007'nin Açılışını Gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Fuar Vesilesiyle Turizmcilerimiz Dünya Turizminde Yeni Eğilimleri, Gelişmeleri ve Seçenekleri Tartışma İmkanı Bulacaklar" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin uluslar arası alanda tek turizm fuarı EMİTT 2007'nin açılışını gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "Fuar vesilesiyle turizmcilerimiz dünya turizminde yeni eğilimleri, gelişmeleri ve seçenekleri tartışma imkanı bulacaklar" dedi.

Türkiye'nin uluslar arası alanda tek turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT 2007, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla açıldı. Fuarın açılış törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yurt dışından gelen bakanlar, turizm firmalarının yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan Koç, turizm sanayisinin öneminin tartışma konusu olmaktan çıktığını ve ülke ekonomileri açısından hayati değeri olduğunu belirtti. Bakan Koç, turizmin sosyal ve kültürel getirilerinin diğer sektörlerin çoğuyla karşılaştırılmayacak düzeyde olduğunu söyleyerek bu sektörün daha fazla ilgiyi hak ettiğini ifade etti. Günümüzde fuarların turizmin gelişimi üzerinde olumlu etkisinin dünya çapında bilindiğine değinen Koç, şöyle konuştu: "Ülkemizde de son yıllarda EMİTT gibi büyük çapta organizasyonlarda bir fuar geleneği oluşmaya başladı. Türkiye'de gerçekleştirilen en seçkin turizm fuarlarından biri olarak EMİTT 2007, yabancı turizm temsilcileriyle yeni iş birlikleri oluşturma hedefimize hizmet edecektir."

Bakan Koç, fuar aracılığıyla turizmcilerin dünyadaki yeni eğilimleri, gelişmeleri ve seçenekleri tartışma imkanı bulacaklarını ifade etti.

Bakan Koç, öte yandan her tür turizme müsait olan Türkiye'nin bu ayrıcalığının yabancı turizm uzmanlarına, tur oparatörlerine, medya mensuplarına ve ilgililere aktarılacağını söyledi. Bakanlık olarak özel sektörün bu tür etkinliklerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyleyen Koç, "EMİTT 2007 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın başarılı geçmesini diler, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Koç'un açılış programında otururken elinde tespih bulunması da dikkat çekti. Bakan Koç, basında çıkan "Uyumamak için elinde tespih çekiyor" haberine karşılık "Uyumakla ne ilgisi var" dedi. Bakan Koç ayrıca, "Merak etmeyin, gelecek sene ben yine bakanım" diye konuştu. Bu söz üzerine salonda alkış koptu. Koç'un, alkışın az olduğunu söylemesi üzerine salonda tekrar alkış sesleri yükseldi.

Bakan Koç, açılışın ardından beraberindekilerle birlikte fuarı gezdi. 22 bin metrekarelik alanda ve 5 salonda 55 ülkeden 2 bin katılımcıyı ağırlayan EMİTT 2007 Fuarı, 4 gün hizmet verecek.

(RŞ-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title