Haberler

Emirates, Airbus'tan 16 Milyar Dolarlık 36 Adet Uçak Siparişi Verdi

Güncelleme:

Airbus, A380 model süper jumbo jetlerin kaderini belirleyecek görüşmelerde mutlu sona ulaştı. Şirket, Emirates ile toplam değeri 16 milyar dolar olan 36 adetlik sipariş için anlaşmaya vardı.

Emirates ve Airbus arasında uzun süredir devam eden süper jumbo jet müzakereleri sona erdi ve siparişte anlaşıldı. Bugün duyurulan anlaşmaya göre 36 adet Airbus A380 model süper jumbo jet karşılığında Emirates Hava Yolları'na tam 16 milyar dolar ödeyecek.

ÇİFT KATLI 800 YOLCU KAPASİTESİ VAR

800 üzeri yolcu kapasitesi bulunan çift katlı A380 uçakları dünyanın en büyük ticari yolcu jeti olarak bulunuyor. Dubai merkezli Emirates 36 uçaklık siparişe ait teslimatlarını 2020 yılından itibaren alacak.

Fransız üretici Airbus için bu sipariş büyük önem taşıyordu zira dünyada jumbo jet uçaklara olan talebin azalmasıyla birlikte Airbus, A380 programını gözden geçiriyor ve Emirates'ten beklenen sipariş alınamazsa A380 üretimini aşamalı olarak bitirmeyi planlıyordu.

Airbus COO'su bu sipariş gelmediği takdirde programı durdurmaktan başka çareleri olmadığını ve Emirates'in 8-10 yıllık periyotta yıllık 6 uçak alabilecek nadir şirketlerden olduğunu belirtmişti.

60 MİLYAR DOLARLIK ALIŞVERİŞ YAPMIŞTI

Emirates tarafından yapılan açıklamada "Şirketimizin 101 uçaktan oluşan güçlü A380 filosu ve mevcut siparişlerle gelecek 41 uçakla birlikte Emirates A380 programına olan güvenini filosunu toplam değeri 60 milyar dolar olan 178 uçağa çıkararak göstermiştir. " denildi.

BAE'li şirket, büyümelerinde ve müşteri memnuniyetlerinde A380'in geniş tasarımının etkisinin büyük olduğuna da dikkati çekti.

Öte yandan, yeni A380 siparişinde uçakların hangi motora sahip olacağı için henüz açıklanmadı. Airbus bu programda hem GE hem de Rolls-Royce marka motorları kullanıyor ve seçeneklerin değerlendirilme aşamasında olduğu söyleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title