Haberler

Doğuştan İşitme Engelli Emir Bebek Ameliyat Olursa 'Anne' Diyebilecek

Güncelleme:

Biyonik Kulak ücretlerinin artması sonucu üretici firmalar ile hastaneler arasındaki anlaşmazlık yüzünden Aydın'da yaşayan doğuştan işitme engelli 14 aylık Emir İnanç Ödemiş bebek İki aydır ameliyat olmayı bekliyor. Emir bebek ameliyat olursa 'anne' diyebilecek.

Emir bebek ameliyat olursa 'anne' diyebilecek. İki aydır ameliyat olmayı bekliyor.

''EMİR BEBEK AMELİYAT OLMAYI BEKLİYOR''

Biyonik Kulakücretlerinin artması sonucu üretici firmalar ile hastaneler arasındaki anlaşmazlık yüzünden Aydın'da yaşayan doğuştan işitme engelli 14 aylık Emir İnanç Ödemiş bebek ameliyat olamıyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde Onur ve Gülşah Ödemiş çiftinin doğuştan işitme engelli 14 aylık çocukları Emir İnanç Ödemiş ameliyat olacağı günü bekliyor. Emir bebeğin ameliyat olabilmesi için Biyonik Kulak üretici firmaları ile hastaneler arasındaki döviz kurlarının artışından kaynaklanan sorunun giderilmesi ve durdurulan ameliyatların tekrar başlaması gerekiyor. Anne Gülşah Ödemiş, ameliyatların bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, "Çocuğumun anne demesini duymak istiyorum" diye konuşarak yetkililerden yardım istedi.

''AMELİYAT OLURSA ANNE DİYECEK''

Anne Gülşah Ödemiş çocuğunun uygulanan testlerde işitme engelli olduğunu öğrendiklerini belirterek, "07 Ağustos 2017 tarihinde doğum yaptım. 4 gün sonra yeni doğan işitme testine girdik. Testte kulaklarının duymadığı ortaya çıktı. Önce Aydın Kadın Doğum Hastanesine, sonrasında da sevkle Adnan Menderes Üniverstesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gittik. Burada bütün testler uygulandı. Koklear İmplant ameliyatı olunmasına karar verildi. bütün işlemler gerçekleştirildi. Hastaneden ameliyat tarihi aldık ama doktor tercihimizden dolayı İzmir Başkent Üniversitesi'nde ameliyat olmasına karar verdik. 09 Ağustos 2018'e ameliyat tarihi aldık. Ama ameliyatların durdurulduğunu öğrendik. İki aydır ameliyat olmayı bekliyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz.

''YARDIM BEKLİYORUZ''

En kısa sürede ameliyatların başlamasını istiyoruz. Çocuğumun anne demesini duymak istiyorum. Benim sesimi duysun, kendi sesini duysun. Kendi adını bilsin istiyorum. 18 aylığa kadar duyması çok önemli dil gelişimi için. Eğer bu süreçte yapılırsa bu ameliyatlar onun için de bizim için de daha iyi olacaktır" dedi.

''AMELİYAT İÇİN GÜN SAYIYORUZ''

Bir an önce ameliyatların başlaması gerekiyor. Bu ameliyatları kendi imkanlarımızla da yaptırabiliriz. Bizim için bu çok zor, çünkü tek kulak için bize çıkartılan maliyet 100-150 bin TL. cihazın markasına göre değişiyor fiyatlar. İki kulak için yaklaşık 300-350 bin TL civarında. Bunu tabi kendi imkanları ile taktırabilenler oluyor. Ama bunları 7 yılda bir yeniliyor devlet. Çünkü işletim sistemi olan bir cihaz. 7 yılda bir değiştirebiliyoruz cihazı, daha iyi duyabilsin diye. Eğer kendimiz taktırdığımız zaman devlet bunun hiçbir aşamasına karışmıyor. Yedi yılda bir yenileme sözü vermiyor. O yüzden devletimizin bir an önce bu ameliyatları tekrar başlatıp, çocuklara hayat vermesini istiyoruz. Artık devletle firma arasındaki anlaşmaya kalmış, beklemekten başka çaremiz yok" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Ödemiş Aydın 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title