Haberler

Eminönü'ndeki Patlamanın Güvenlik Bandı Kaldırıldı

Eminönü'nde patlama meydana gelen alan, polisin incelemelerini tamamlaması üzerine yeniden vatandaşların geçişlerine açıldı.

Eminönü'nde patlama meydana gelen alan, polisin incelemelerini tamamlaması üzerine yeniden vatandaşların geçişlerine açıldı.

Eminönü İETT duraklarının yakınındaki çöp konteynerinde meydana gelen patlama üzerine güvenlik bandı çekilen alanda, bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapıldı.

Çalışmaların tamamlanması üzerine güvenlik bandı kaldırılan alanda, Eminönü Belediyesine bağlı temizlik işçileri tarafından çevreye dağılan çöpler ve konteyner parçaları toplandı.

Alan, basınçlı suyla yıkandıktan sonra da vatandaşların geçişlerine açıldı.

Bu arada, patlama sırasında çöp konteynerine yakın bir yerde bulunduğunu belirten Semahat Akıncı'ya, tansiyon rahatsızlığı nedeniyle olay yerinde bekletilen ambulansta gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akıncı, Eminönü'nde alışveriş yaptıktan sonra Zeytinburnu otobüsüne binmek için alana geldiğinde patlama olduğunu ve kendisini caddeye doğru attığını söyledi.

Bu sırada herkesin paniğe kapıldığını ifade eden Akıncı, kısa boylu birini de olay yerinden kaçarken arkadan gördüğünü söyledi.

Belediye temizlik işçileri de patlamanın meydana geldiği konteynerin normalde 25-30 dakikada bir boşaltıldığını belirterek, patlamadan 2 dakika önce konteynere baktıklarını, yarıya kadar dolu olduğunu gördükleri için de boşaltmadıklarını kaydettiler.

Öte yandan, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title