Haberler

Emine Erdoğan: Karanlığa Karşı Ateş Yaktık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, Ana -Kız Okuldayız Kampanyası ile Şu Ana Kadar 306 Bin Kişinin Okuryazar Olduğunu Belirterek, "Bu Yeterli Değil. Ama Karanlığa Karşı Bir Ateş, Güçlü Bir Meşale Yaktık" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ana-Kız Okuldayız kampanyası ile şu ana kadar 306 bin kişinin okuryazar olduğunu belirterek, "Bu yeterli değil. Ama karanlığa karşı bir ateş, güçlü bir meşale yaktık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ana-Kız Okuldayız kampanyasının Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen sertifika törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında kurslara katılan kadınların hayatlarının değişeceğini söyleyerek, okuma yazmayı bilmenin hayata bakış açısına değiştirdiğini ifade etti. Namus davası, kan davası gibi birçok olayın televizyonlara yansıdığını, ancak Türkiye'nin sadece bu görüntülerden oluşmadığını bildiklerini söyleyen Erdoğan, şiddet olaylarının en önemli nedeninin ise cehalet olduğunu kaydetti.

Bir insanın öldürülmesini "insanlığın öldürülmesi" olarak değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, cehaletin yenilmesi ile bu tür durumların da önüne geçileceğini vurguladı. Kızların okutulması amacıyla 2003 yılından bu yana hükümet ile sivil toplum kuruluşları arasında birçok kampanyanın başlatıldığına da dikkat çeken Erdoğan, kendisinin de bu kampanyaların hepsine destek verdiğini anımsattı. Ana Kız Okuldayız Kampanyası'nın da bu konuda önemli bir adım olduğunu ifade eden Erdoğan, "cehaletle savaşta" birlik olunması çağrısında bulundu. Erdoğan şu ana kadar 306 bin kişinin kampanya ile okuma yazmayı öğrendiğini belirterek "Bu yeterli değil. Ama karanlığa karşı bir ateş, güçlü bir meşale yaktık" dedi.

-3 MİLYON KADIN OKURYAZAR OLACAK-

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise kızların okullaşma oranını yüzde 100 olmasını amaç edindiklerini belirterek, 4 milyon 96 bin 964 kadının hala okuma yazma bilmediğine dikkat çekti. Kampanya kapsamında 3 yıl sonunda 3 milyon kadına okuma yazma öğretilmesini amaçladıklarını ifade eden Çubukçu, Emine Erdoğan'ın bu konudaki desteğine de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Talip Yener İlköğretim Okulu Öğrencisi Tuğba Akyar, İstiklal Marşı'nın on kıtasını birden okudu. Ayrıca Sevgi Anaoklu öğrencileri de Yeşil Ördek Oyunu ile izleyenlere hoş vakit geçirtti. Öğretmenler Halk Müziği Korosunun ardından ise sertifika törenine geçildi.

Keçiören Halk Eğitim Merkezi tarafından ana Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında birinci kademe kurslarda bin 49, ikinci kademe kurslarda ise 433 kişi okuma yazma öğrendi, sosyal kültürel kurslarına da 8 bin 458 kişi katılırken mesleki teknik kurslara ise 12 bin 749 kişi katılarak sertifika aldı. (ANKA)

(ONR/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title