Haberler

Emine Erdoğan'ın "Sıfır Atık" Projesine Kadınlardan Tam Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen "Sıfır Atık" çağrısına iş, sanat ve siyaset dünyasındaki kadınlar tam destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen "Sıfır Atık" çağrısına iş, sanat ve siyaset dünyasındaki kadınlar tam destek verdi.

Emine Erdoğan, çevre duyarlılığı projesi olan ve kendisinin himayesinde yürütülen "Sıfır Atık" özel temasıyla bir davet düzenledi.

Davet sonrası projeye desteklerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, "Sıfır Atık" projesine bakanlık olarak ilk günden itibaren dahil olduklarını belirten.

Proje kapsamında oluşturulan kriterleri bakanlık İŞKUR ve SGK olarak sağladıklarını, bu kriterleri 81 ildeki tüm bağlı birimlerine duyurularla bildirdiklerini anımsatan Sarıeroğlu, "Bu sürece güçlü şekilde bakanlık olarak katkı vereceğiz. Bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir Türkiye ve dünya bırakmak adına gerçekleştireceğimiz çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

Sarıeroğlu, başta kağıt ve cam konusu olmak üzere bunların ayrı ayrı toplatılıp, ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerinin sağlanmasıyla ilgili bakanlıkta çalışmaların bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Benim en önem verdiğim konu kompost gübre yapılması. Bakanlıkta özellikle gıdalarla alakalı fazla israf olmaması adına, toplanılan ürünler bir makineden geçirilerek kompost gübre haline getirilecek. Bahçemizde de bunları artık kullanmaya başlayacağız."

Demsa Group Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, bu tarz davetlerin çok verimli olduğunu çünkü yaşanılan dünya için çevreye duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.

Sıfır Atık projesinin çok değerli olduğunu vurgulayan Çetindoğan, "Ekonomiye çok büyük katkısı olacak. Bizler de hem iş yerlerimizde hem de çalıştığımız sosyal sorumluluk projelerinde mutlaka bunları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu tip projeleri hep birlikte ele alırsak daha anlamlı ve yaygın olacağını düşünüyoruz. Burada bugün bunun sunumu ve başlangıcı oldu. Eminim önümüzdeki dönemde bunun faydalarını birlikte görmüş olacağız." diye konuştu.

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Arzuhan Doğan Yalçındağ da çevre kirliliğine birçok nedenden dolayı yeterince duyarlı olunamadığını aktardı.

"Sıfır Atık" projesini çok önemsediğinin altını çizen Yalçındağ, "Böyle projelerin yapılması, sık sık dile getirilmesi toplumda farkındalığa neden oluyor. Her birimiz hem birey olarak hem de şirketlerimizde örgütsel olarak bu konuya duyarlı olmalıyız ve çaba sarf etmeliyiz." ifadesini kullandı.

- "İl, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızda başlatacağız"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kadın kolları olarak bu konuda öncü olmak istediklerini belirtti.

Emine Erdoğan ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, bu çalışmanın geniş kitlelere yayılması için kadın kollarının öncü olmak istediklerini söylediklerini aktaran Çam, şöyle dedi:

"Kendileri de himaye edeceklerini söylediler. 81 il başkanımızla çalışmalarımız devam ediyor. Kendilerinin başkanlığında yapacağımız ilk toplantının ardından kadınlar bu işi sahiplenirse toplumumuzda yayılmasının çok daha kolay olacağını düşünüyoruz. Çünkü evden başlıyor bu atıkların değerlendirilmesi. İl, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızda başlatarak önce evden başlayacağımız çalışmayla daha sonra geniş kitlelere yayarak profesyonel anlamda da çalışmalarımıza devam ettireceğiz."

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, turizmciler olarak bu konuya çok fazla ve ciddi bir şekilde eğinilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de gelecek yıl 35 milyon turist ağırlayacaklarını belirten Narin, turistlerin çoğunun da otellerde her şey dahil sistemde kaldıklarını vurguladı. Narin, bu tarz yerlerde çok büyük israfların bulunduğuna dikkati çekerek, "Bir bilinçlendirme kampanyası yapabiliriz. Daha insani faktörleri de içerisine koyarak bir kampanya yaparsak çok iyi netice alacağımızı düşünüyorum. Özellikle Avrupalı turist bu konuda son derece bilinçli. Muhakkak Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla biz de hemen temas edeceğiz." ifadesini kullandı.

- "Kendi hayatımda çok dikkat ediyorum"

Sanatçı Emel Sayın, sıfır atık konusuyla ilgili daha da bilinçlenmek gerektiğini belirterek, bunun çok hassas bir konu olduğunu söyledi.

Eski manken Demet Şener de bu tarz davetlerde kadınların birbirine daha çok sahip çıkması ve destek olması gerektiğini hissettiğini belirtti. Şener, "Kendi hayatımda çok dikkat ediyorum. Çocuklarıma, elektriğin ve suyun fazla harcanılmamasını öğretiyorum. Ayrıca okullarda da bütün her şeyi ayrıştırmayı artık çok güzel öğretiyorlar. Doğaya çok ihtiyacımız var. O yüzden mümkün olduğunca bunu elbirliğiyle korumak lazım. Hepimize bire bir görev düşüyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye İŞKUR Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title