Haberler

Emine Erdoğan; "Anadolu Destanını Yazmaya Devam Edecek"

Emine Erdoğan; "Anadolu destanını yazmaya devam edecek" Emine Erdoğan, Anadolu-Ana Dolu isimli programa katıldıİSTANBUL - Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği "Anadolu-Ana Dolu" isimli programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye tarihinde ve 15 Temmuz...

Emine Erdoğan; "Anadolu destanını yazmaya devam edecek"

Emine Erdoğan, Anadolu-Ana Dolu isimli programa katıldı

İSTANBUL - Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği "Anadolu-Ana Dolu" isimli programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye tarihinde ve 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıkları hatırlatarak, "Anadolu destanını yazmaya devam edecektir" dedi.

Ümraniye Belediyesi Grand Pera Emek Sahnesi'nde, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a Kahraman Kadınlarımız "Anadolu-Ana Dolu" isimli program düzenledi. Kahramanlıklarıyla Türk tarihinde sembol olmuş olan kadınların hikayelerinin tiyatral şekilde anlatıldığı programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

"Anadolu'nun nice güzel yürekli ana ile dolu"

Programın açılış konuşmasını etkinliğe ev sahipliği yağan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Emine Erdoğan da Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen kadınları anlattı. Konuşmasında Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirinden de mısralara da yer veren Emine Erdoğan şöyle konuştu;

"Nene Hatun'u, Nezahat Onbaşı'yı, Kara Fatma'yı, Tayyar Rahmiye'yi, Şerife Bacı'yı belki hiç tanımadık ama ruhlarımız adeta ezeli bir tanışıklık içinde aynı yöne bakıyor. Kalplerimiz aynı değerler için atıyor. Aynı havayı soluduğumuz, bizden bir parça olan 15 Temmuz Şehitleri bize bu vatanın ortak değerlerini hatırlatan canlarımızdır. Her biri üzerinde yaşadığımız toprağın şah damarımız olduğunu işaret ederek aramızdan ayrıldı. 15 Temmuz'un tıpkı İstiklal Harbi gibi milli bir kıyam olduğunu gösterdi. Şairin dediği gibi; "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." 15 Temmuz Şehitleri'ne olan borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Emanetlerini yaşatmak için bize düşen vatan bütünlüğünü, millet birlikteliğini korumaktır. Böyle buluşmalar vatan, millet ülküsü etrafında kenetlenme duygusunu güçlendiriyor, sorumluluklarımızı hiç unutturmuyor. Anadolu'nun nice güzel yürekli ana ile dolu olduğu gerçeğini bir kere daha vurguladığı için Ümraniye Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum."

"Bu topraklar tarihin tüm dönemlerinde hep hedef olmuştur"

Emine Erdoğan ayrıca 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine karşı koymak için sokağa çıkan vatandaşlar hakkında da konuştu. Anadolu topraklarının her zaman cesur insanlar yetiştireceğini ifade eden Erdoğan; "İnanıyorum ki Anadolu destanını yazmaya devam edecektir. Yeter ki biz, Anadolu'nun gerçek evlatları olalım. Bu topraklar tarihin tüm dönemlerinde hep hedef olmuş, göz konmuştur. Bizim de ona gözümüz gibi bakmamız, değerini anlayarak yaşamamız ve yaşatmamız gerekir. Bunu ancak bilinçli ve vatansever bir gençlik sayesinde yapabiliriz. Ben gençlerimizden umutluyum. Bu coğrafyanın mayasında vatan aşkı, memleket sevdası vardır. Bunu en net biçimde 15 Temmuz'da gördük. Cesaretlerini çelikten bir zırh gibi kuşanarak demir tankların karşısına çıktı gençlerimiz. Çünkü bu millet bayrağına aşıktır. "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü. Işık ışık, dalga dalga bayrağım. Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım." İnsanımız bu dizelere meftundur. Zaman ne kadar değişirse değişsin, şartlar ne kadar farklılaşırsa farklılaşsın bu topraklar cesur evlatlarını, mert kadınlarını yetiştirmeye devam edecektir." dedi.

Programa ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, tarihte yerini almış kahraman kadınları daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Can, "15 Temmuz'da şehit olan kahraman kadınlarımız ile 100 yıl önce şehit olup bugüne kadar hatırladığımız, sembol olmuş isimleri bir tiyatral aktivite çerçevesinde kamu oyu ile paylaşalım istedik." dedi.

Konuşmaların ardından oyuncular sahne aldı. Nezahat Onbaşı, Kara Fatma, Tayyar Rahmiye, Şerife Bacı gibi isimlerin hayatlarının tiyatral şekilde anlatıldığı gösteri büyük beğeni topladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Can Ümraniye Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title